τσίπρας-μητσοτάκης-και-σαμαράς-στο-στ-68102
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.01.2017 | 12:56

Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς στο στόχαστρο της Ρούπα

Μεταξύ των στόχων της Ρούπας ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, όπως επιβεβαιώνουν πληροφορίες από τα επιτελεία των δυο κομμάτων αλλά και της ΕΛΑΣ.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, ενημερώνοντάς τους για το γεγονός ότι και οι δύο ήταν καταγεγραμμένοι στόχοι των τρομοκρατών, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο σπίτι και στη γιάφκα της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης συνεργού της.

Από τα επιτελεία του προέδρου της ΝΔ και του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαιώνονται οι τηλεφωνικές επαφές με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ωστόσο δεν διαρρέεται κάτι περισσότερο, αν και θεωρείται δεδομένο ότι η ανησυχία -παρά τις συλλήψεις- είναι έκδηλη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα βρέθηκαν δεκάδες ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Σημείωναν πάντως πως τα ευρήματα “δεν αξιολογούνται ως σημαντικά”.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2013 τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης από ενόπλους, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, με την υπόθεση πλέον να ξανανοίγει από την αστυνομία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Οπως είχαν ανεπίσημα δημοσιοποιήσει από την πρώτη στιγμή μετά τη σύλληψή της η αντιτρομοκρατική και οι επικεφαλής της έρευνας, στο σπίτι – γιάφκα της Ρούπα στην οδό Ζαϊμή στην Ηλιούπολη, είχαν βρεθεί χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημόσιων οργανισμών και επιχείρησεων, που αποτελούσαν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται όπως έγινε γνωστό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι επικεφαλής της ασφάλειας του προέδρου της ΝΔ δεν έχουν ενημερωθεί με λεπτομέρεια για τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής, όπως ενδεχομένως να συμβεί και με άλλα πρόσωπα – στόχους που βρίσκονταν στη λίστα.

Παρόμοιο τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και ονόματα ατόμων που βρίσκονταν στο στόχαστρο τρομοκρατών είχε βρει η αντιτρομοκρατική και κατά τη σύλληψη του συνεργού των Μαζιώτη- Ρούπα, Αντ. Σταμπούλου το 2014.