ο-ιερώνυμος-τέλεσε-τρισάγιο-στους-βασ-471701
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2018 | 09:03

Ο Ιερώνυμος τέλεσε τρισάγιο στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι παρουσία Κωνσταντίνου (βίντεο)

Μνημόσυνο λήθης” για μία ακόμη χρονιά οργανώθηκε στο Τατόι, από την οικογένεια των Γλύξμπουργκ. Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, να τελέσει τρισάγιο με την ίδια αφορμή για τρίτη χρονιά διαδοχικά, συνοδευόμενος και από τέσσερις μητροπολίτες…

Στο τρισάγιο παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, μέλη της οικογένειας καθώς και συνεργάτες του, επιχειρώντας για μία ακόμη χρονιά να δημιουργήσουν εντυπώσεις…

Όπως μπορείτε να δείτε και στα παρακάτω πλάνα, της δέησης προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μαζί με Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι προσήλθαν σα να επρόκειτο για “επίσημο” γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το Τρισάγιο με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Σύρου,κ.κ. Δωροθέου Β’, Δράμας, κ.κ. Παύλου, Χίου, κ.κ. Μάρκου, Πρεβέζης, κ.κ. Χρυσοστόμου και, του Πανοσιολογίοτατου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Πατρίκιου Καλεώδη.

Μνημόσυνο λήθης στο Τατόι

Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει το “παρών” στην ετήσια δέηση που τελείται στο Τατόι τα τελευταία τέσσερα έτη, συνοδευόμενος κάθε φορά από Μητροπολίτες.

Μνημόσυνο λήθης στο Τατόι

Αντιδράσεις είχαν προκληθεί άλλωστε τον Ιούνιο του 2017, όταν τον Κωνσταντίνο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, όπου βρέθηκε για να προσκυνήσει το σκήνωμα της Αγίας Ελένης.

Για το προσκύνημα του Κωνσταντίνου εκδόθηκε τότε επίσημη ανακοίνωση από την Αποστολική Διακονία ( ο επίσημος Οργανισμός της Εκκλησίας για την προώθηση του μορφωτικού και ιεραποστολικού έργου της) στην οποία ο Κωνσταντίνος αναφερόταν ως Βασιλεύς.

“Συγκινημένος ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς την βασιλική οικογένεια ευχήθηκε το προσκύνημα όλων να είναι εις αγαθόν”, αναφερόταν άλλωστε στην ίδια ανακοίνωση, κάτι που δείχνει πως οι σχέσεις Αρχιεπισκοπής με την οικογένεια Γλύξμπουργκ, όχι μόνο παραμένου αγαστές, αλλά ο Κωνσταντίνος δεν αναφέρεται καν ως “πρώην”.

Μνημόσυνο λήθης στο Τατόι

Διευκρινίζεται πως το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά τους τίτλος ευγενείας όπως για παράδειγμα το “Βασιλεύς Κωνσταντίνος” που χρησιμοποιείται ανά καιρούς από εκπροσώπους του Κλήρου.

Μνημόσυνο λήθης στο Τατόι

Τρισάγιο στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι από τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

Τρισάγιο στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι από τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

Τρισάγιο στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι από τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

πηγή: news247.gr