ο-γερουλάνος-ζητά-την-παραίτηση-της-γκ-503155
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2019 | 23:09

Ο Γερουλάνος ζητά την παραίτηση της Γκαγκάκη

Εντείνονται οι πιέσεις προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη από την παράταξή του, μετά την αντίδρασή της στην είδηση με τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Παύλος Γερουλάνος ζήτησε με ανάρτησή του στο Facebook την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη, έπειτα από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης συμμετείχε.

«Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους».

Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία» έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.