ο-γάμος-της-ελληνίδας-δημοσιογράφου-μ-480315
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2018 | 07:30

Ο γάμος της Ελληνίδας δημοσιογράφου με τον σύμβουλο επιχειρήσεων στα Χάμπτονς

Τα Χάμπτονς είναι το πιο πολυτελές καλοκαιρινό θέρετρο της Αμερικής και βρίσκεται 160 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, στο ανατολικό άκρο του Λονγκ Άιλαντ. Αποτελεί το νο1 προορισμό της αμερικανικής ελίτ, η οποία εκδράμει τα Σαββατοκύριακα για να αποσυμφορηθεί από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της Μητρόπολης του κόσμου. Αρκετοί μάλιστα από τους βαθύπλουτους επιχειρηματίες και χρυσοπληρωμένους διάσημους αστέρες της μουσικής σκηνής και του κινηματογράφου έχουν αγοράσει βίλες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή: Ο ράπερ Jay-Z και η τραγουδίστρια σύζυγός του Μπιγιονσέ, η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, ενώ το επισκεπτόταν και ο αείμνηστος πολυσχιδής καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ.

Εκεί βρίσκεται όμως και το “βασίλειο” του κληρικού Αλέξανδρου Καρλούτσου γνωστού ως Father Alex , που έχει δημιουργήσει τον επιβλητικό ορθόδοξο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου βάζοντας την Ελλάδα στην καρδιά των ισχυρών της γης. Σε αυτή την εκκλησία , ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θεωρείται πανίσχυρος λόγω των προσβάσεών του στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών , πάντρεψε πριν από λίγες ημέρες τον συνεργάτη του και σύμβουλο ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικότητας Γιάννη Χορόζογλου με καταγωγή από τη Δράμα, με την Μεσσήνια δημοσιογράφο Αθανασία Αγγελοπούλου σε μία σεμνή και συνάμα ονειρεμένη τελετή.

Ο father Alex δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που τέλεσε τον γάμο του συνεργάτη του τον οποίο θεωρούσε «ορκισμένο» εργένη, ενώ έψαλε την ακολουθία του γάμου τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Στο τέλος έδωσε τη συμβουλή του στον γαμπρό ώστε ο γάμος να στεριώσει: “Happy wife, happy life” του είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας γέλια και το αυθόρμητο χειροκρότημα των καλεσμένων.

Περίπου 80 συγγενείς και φίλοι του ζεύγους εκ των οποίων οι μισοί ταξίδεψαν από την Ελλάδα και οι υπόλοιποι από τη Νέα Υόρκη έδωσαν το παρόν στην ευτυχέστερη στιγμή της ζωής του Γιάννη Χορόζογλου και της Αθανασίας Αγγελοπούλου. Ο κουμπάρος Μίλτος Γκουνταμάνης, πρόεδρος της “Global Strategy” και η σύντροφος του Κάρλα Κόττα έφτασαν από το Σαν Ντιέγκο όπου ζουν μόνιμα και είχαν φροντίσει από τις προηγούμενες ημέρες όλες τις λεπτομέρειες. Τη νύφη συνόδευσε στην εκκλησία και παρέδωσε στον γαμπρό ο ξάδελφός της, δικηγόρος Κώστας Αγγελόπουλος, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η αδελφή της Δήμητρα, όπως και η αδελφή του Γιάννη Χορόζογλου, Μαρία .Το παρών έδωσαν και αρκετοί συνάδελφοι της νύφης, από μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας όπως επίσης ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Λίτσα.

Οι καλεσμένοι έριξαν στους νεόνυμφους ροδοπέταλα και όχι ρύζι που απαγορεύεται από την τοπική νομοθεσία. Μετά το μυστήριο ο επίσης φίλος του ζευγαριού φωτορεπόρτερ Δημήτρης Πανάγος βγήκε μαζί τους στον εντυπωσιακό κήπο του Ιερού Ναού με τις ανθισμένες αμυγδαλιές για τα καθιερωμένα εσταντανέ.

Στη συνέχεια το ζευγάρι έκανε εντυπωσιακή είσοδο με το τραγούδι “my everything” του Barry White ,στην αίθουσα δεξιώσεων όπου την υψηλής αισθητικής διακόσμηση είχε επιμεληθεί η πρεσβυτέρα Ξανθή στα χρώματα της Άνοιξης. Στην εκκλησία εκτός από το χώρο για τις δεξιώσεις λειτουργούν επίσης χώροι διδασκαλίας και ψυχαγωγίας που προσελκύουν παιδιά όλων των εθνικοτήτων, όπως ήταν και ο στόχος του fr Alex. Το γλέντι ξεκίνησε με Καλαματιανούς χορούς λόγο της καταγωγής της νύφης αλλά το κέφι απογειώθηκε όταν ο γαμπρός Γιάννης Χορόζογλου χόρεψε το ζεϊμπέκικο “Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες”, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Ερρίκου Θαλασσινού.

Το ζευγάρι είχε βρεθεί ξανά στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάρτιο για την εκδήλωση του Ντόναλντ Τράμπ προς τιμήν της ομογένειας στο Λευκό Οίκο. Τότε επισκέφθηκαν για πρώτη φορά μαζί την εκκλησία στα Χάμπτονς και ο fr Alex τους πρότεινε να τους παντρέψει εκεί. Για να παντρευτεί ένα ζευγάρι Ελλήνων στην Αμερική απαιτούνται συγκεκριμένα δικαιολογητικά από τον τόπο διαμονής τους, αλλά και άδεια από τον Δήμο της περιοχής όπου υπάγεται ο Ναός, στην προκειμένη περίπτωση τον Δήμο Νέας Υόρκης.

Οι καλεσμένοι πάντως εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και «όργωσαν» πριν και μετά το γάμο το Μεγάλο Μήλο από το Metropolitan Museum και το Central Park μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας και το κτίριο One World που έχει χτιστεί στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, από την κορυφή του οποίου η θέα κόβει την ανάσα. Όσο για τους Αμερικανούς που εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν την Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές , τις «συντεταγμένες» έδωσε η καθ’ ύλην αρμόδια διευθύντρια του ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη Γκρέτα Καματερού, που τους έλυσε επίσης όλες τις απορίες για τα Ελληνικά παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και τις Ελληνικές γεύσεις που δοκίμασαν στη γαμήλια δεξίωση.