ο-γ-λαγός-καλεί-την-αδαμαντία-οικονόμο-94856
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2020 | 09:15

Ο Γ. Λαγός καλεί την Αδαμαντία Οικονόμου ως μάρτυρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

O ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 χρόνων και 8 μηνών, ανακοίνωσε μέσω του πολιτικού του φορέα (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ), πως εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ καλεί την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ως μάρτυρα.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, πάντως, φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να οδηγηθεί και αυτός στη φυλακή, με την άρση ασύλου του να βρίσκεται προ των πυλών.

Η ανακοίνωση του Λαγού:

«Καλώ την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μετά το πέρας της ”δίκης” δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση.

Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ.

Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει».