ο-επικεφαλής-του-ευρωπαϊκού-παρατηρη-544796
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.10.2018 | 17:15

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Τη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ επισκέφθηκε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις (EΜCDDA) Alexis Goosdeel στις 12 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του σε επιστημονική ημερίδα για τις εξαρτήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αlexis Goosdeel είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ψυχοκοινωνικό μοντέλο των θεραπευτικών κοινοτήτων στη θεραπεία των εξαρτήσεων. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου συναντήθηκε και γευμάτισε με τα μέλη και το προσωπικό της ΙΘΑΚΗΣ, και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας διαμονής, και στις παραγωγικές της μονάδες όπου προσφέρεται επαγγελματική κατάρτιση: αγρόκτημα, ξυλουργείο, εργαστήριο κεραμικής και λιθογραφείο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο Alexis Goosdeel δήλωσε: «Η Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ μας δίνει την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τον λόγο για τον οποίο δημιουργούνται οργανισμοί όπως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και το νόημα της δέσμευσής τους για μια πιο υγιή και ασφαλή Ευρώπη».