ο-εφοπλιστής-με-τα-2-500-ακίνητα-που-αγόρασ-30008
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.06.2017 | 19:20

Ο εφοπλιστής με τα 2.500 ακίνητα που αγόρασε στο κέντρο της Αθήνας

Συλλέκτης ακινήτων έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες εφοπλιστές.

Ο λόγος για την οικογένεια Προκοπίου η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο real estate. Τελευταίο απόκτημα ένα ιστορικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το Μέγαρο Αθηνογένους στην οδό Σταδίου 50, εγκαταλελειμμένο ήδη από τη δεκαετία του ’90, το οποίο πρόκειται να ανακατασκευαστεί.

Το διατηρητέο είναι ιδιοκτησίας των εταιρειών KOROVINA Εnt. Co. Ltd., APURE Ent. Co. Ltd., BOYACA Ent. Co. Ltd., LAGADIA Ent. Co. Ltd., συμφερόντων, κατά της πληροφορίες της εφοπλιστικής οικογένειας Προκοπίου, από τους πλέον γνωστούς επενδυτές της εγχώριας αγοράς real estate. Το Μέγαρο οικοδομήθηκε κατά την περίοδο 1875-1880, σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Φρεντερίκ Πιάτ. Το Μέγαρο στέγασε στα τέλη του 19ου αιώνα την πρώτη Οθωμανική Τράπεζα στην Ελλάδα. Σήμερα, με ζωή 130 και πλέον χρόνων, ερειπωμένο και μισοκαμένο από την πυρκαγιά του Μαΐου του 2004, έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο.

Ο Γιώργος Προκοπίου θεωρείται «βασιλιάς» του real estate καθώς οι φήμες λένε ότι διαθέτει περί τα 2.500 ακίνητα σε όλο τον κόσμο. Μόλις πέρυσι έκανε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του. Διέθεσε ένα ποσό που ξεπέρασε τα 20.000.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα One Hyde Park του Knightsbridge. Πρόκειται για το πρότζεκτ που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι αδερφοί Nick και Christian Candy, σε συνεργασία με εταιρία συμφερόντων του Hamad Al Thani, πρωθυπουργού του Qatar.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στον ένατο όροφο του συγκροτήματος, εκτείνεται σε 3.500 τ.μ., διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες και έχει εκπληκτική θέα στο Hyde Park.

Το 2010 αγόρασε την περίφημη Villa Christina στο θέρετρο του Portofino, μια από τις, κατά γενική ομολογία, ωραιότερες κατοικίες της Ιταλικής Ριβιέρας. Κονταροχτυπήθηκε μάλιστα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τις φήμες να λένε ότι διέθεσε πάνω από 25 εκατ. ευρώ.

Από το 2005 μέχρι πέρυσι ο Προκοπίου απέκτησε πάρα πολλά ακίνητα ανά τον κόσμο με συνολική αντικειμενική αξία που ξεπερνάει τα 280.000.000 ευρώ.

Πηγή: ered.gr