ο-δολοφόνος-της-ζέμπερη-συνέχιζε-τις-κ-503308
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2018 | 10:14

Ο δολοφόνος της Ζέμπερη συνέχιζε τις κλοπές μετά το φόνο

Σκότωσε τη νεαρή Δώρα Ζέμπερη με 14 μαχαιριές για να της αρπάξει ένα κινητό τηλέφωνο. Και ενώ γνώριζε το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι αστυνομικοί για να τον εντοπίσουν, εκείνος συνέχιζε να κάνει κλοπές σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, φαίνεται ο 58χρoνος Μανώλης Σοροπίδης σε υπόγειο πάρκινγκ μεγάλου καταστήματος της Αθήνας, να έχει μόλις διαρρήξει ένα ΙΧ αυτοκίνητο και να έχει αρπάξει μέσα από αυτό σακούλες από σούπερ-μάρκετ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει καταγραφεί στις 4 Νοεμβρίου του 2017, δηλαδή τρεις ημέρες πριν συλληφθεί για τη δολοφονία της Ζέμπερη και 17 ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β´ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου είχε πάει στο μνήμα του αγαπημένου της φίλου.

Αδιαφορώντας, αλλά και σίγουρος ότι ποτέ οι Αρχές δεν θα φτάσουν στα ίχνη του, ο 58χρονος πήγε, μάλιστα, με το αυτοκίνητο του στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος και άρχισε να ψάχνει τα πιο απομονωμένα σταθμευμένα οχήματα για να σπάσει το τζαμί και να πάρει ότι υπήρχε μέσα σε αυτό.

Ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου, όταν επέστρεψε από το κατάστημα στο γκαράζ, είδε σπασμένο το πίσω τζάμι. Κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης και απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου. Οι αστυνομικοί που άρχισαν να ψάχνουν το περιστατικό πήραν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν αυτό που πλησίαζε -κρατώντας κάποιο εργαλείο στα χέρια- τα σταθμευμένα ΙΧ και αμέσως μετά έφευγε με ότι είχε καταφέρει να βρει, κυρίως πράγματα ευτελούς αξίας.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης παρατήρησε ότι από το δικό του όχημα έλειπε ένας φορτιστής ηλεκτρονικού τσιγάρου, κλειδιά και το e-pass.

Όταν έκαναν την έρευνα τους, με βάση τις φωτογραφίες από το βίντεο, διαπίστωσαν ότι δράστης ήταν ο 58χρονος κάτοικος Νέας Ιωνίας.

Όπως αποκαλύφθηκε με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 32χρονης εφοριακού, ο δράστης εκείνη την ημέρα πήγε με το μηχανάκι του στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό και μπήκε στο Β’ Νεκροταφείο ψάχνοντας τα υποψήφια θύματά του. Η Δώρα Ζέμπερη είχε μαζί της την τσάντα και το κινητό της. Αυτά ήταν και ο στόχος του. Όταν όμως την πλησίασε και επιχείρησε να της τα αρπάξει, η νεαρή γυναίκα άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια. Αντιστάθηκε και τότε ο δράστης φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τη χτύπησε.

Αφού την άφησε αιμόφυρτη, έτρεξε, πήδηξε τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, πήρε το μηχανάκι κι έφυγε. Φεύγοντας από το νεκροταφείο ακολούθησε την ίδια διαδρομή, ενώ πέταξε την τσάντα του θύματος, και κράτησε μόνο το κινητό τηλέφωνό της για να το πουλήσει σε κατάστημα για 20 ευρώ. Όσον αφορά στο μαχαίρι και την ματωμένη μπλούζα που φορούσε, τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το νεκροταφείο. Και έτσι, πέρασε από τα Πετράλωνα και μετά έφτασε στην Ομόνοια όπου βρισκόταν το κατάστημα με τα κινητά τηλέφωνα.

Την Τετάρτη ο 58χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς αρχίζει η δίκη του για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

πηγή: cnn.gr