Ο Δήμαρχος Φυλής στην Κοινωνική Υπηρεσία κατά τη διανομή ΤΕΒΑ

Ο Δήμαρχος Φυλής στην Κοινωνική Υπηρεσία κατά τη διανομή ΤΕΒΑ

Για την εύρυθμη λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, στο κτήριο της νευραλγικής κοινωνικής δομής του Δήμου.

Ο Χρήστος Παππούς, συζήτησε με τον Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Αντωνόπουλο, όλα τα τρέχοντα θέματα του τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και, αφού επιθεώρησε τις αποθήκες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επάρκεια αγαθών και την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά τη δεύτερη μέρα της διανομής προϊόντων του ΤΕΒΑ προς τους ωφελούμενους του προγράμματος και ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημότες.

«Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας δεν στάθηκε εμπόδιο στο κοινωνικό μας έργο και την αποστολή μας να βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των δημοτών που χρειάζονται στήριξη. Συνεχίζουμε με ευαισθησία και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, την πολιτική αλληλεγγύης, παραμένοντας συνεπείς στη δέσμευσή μας ο άνθρωπος να αποτελεί πάντα την απόλυτη προτεραιότητά μας», τόνισε ο Χρήστος Παππούς.

«Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή για τη διανομή ΤΕΒΑ, ωστόσο για να είναι πιο ασφαλής η μετακίνηση των δημοτών, ξεκινήσαμε να δεχόμαστε τους ωφελούμενους από την Τετάρτη. Όμως, ήδη από την Τρίτη, εργαζόμενοι της Υπηρεσίας παρέδωσαν κατ’ οίκον τα προϊόντα, σε ανήμπορους συνανθρώπους που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη», τόνισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Αντωνόπουλος.

Δικαιούχοι της νέας αυτής διανομής του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ στο Δήμο Φυλής είναι 1.374 οικογένειες που αριθμούν συνολικά 3.628 μέλη, και οι οποίες έλαβαν είδη παντοπωλείου, νωπά προϊόντα, τυροκομικά και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, σε ποσότητες ανάλογα με τα μέλη τους.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι έλαβαν ελαιόλαδο, φασόλια, φακές, ρύζι, μακαρόνια, μακαρόνι κοφτό, τοματοπελτέ, αλεύρι, μέλι, ζάχαρη, καφέ, γάλα εβαπορέ, φέτα, τυρί ημίσκληρο και κρέμα δημητριακών για τις οικογένειες με παιδιά, καθώς και νωπό κρέας (μοσχάρι, χοιρινό) και οπωροκηπευτικά.

Επίσης, έλαβαν καθαριστικά γενικής χρήσης, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, σαπούνι, σαμπουάν, αφρόλουτρο, κρεμοσάπουνο και παιδικές πάνες οι οικογένειες με παιδιά.

Η διανομή θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα στον Δήμο Φυλής, ο οποίος είναι επικεφαλής της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής» για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Διανομές θα γίνουν επίσης και από τους υπόλοιπους εταίρους της Σύμπραξης και συγκεκριμένα στους Δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και στους δικαιούχους της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Συνολικά δικαιούχοι του ΤΕΒΑ σε αυτή τη διανομή είναι 4.394 οικογένειες που αριθμούν συνολικά 9.475 μέλη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]