ο-χάρτης-των-πλαστών-πιστοποιητικώ-940080
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.09.2021 | 20:33

Ο «χάρτης» των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού -Καταγγελίες ακόμη & για υπαλλήλους Δήμων (περιοχές)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» για τις υποθέσεις των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Τα νέα στοιχεία από τις έρευνες οδηγούν στη Δράμα.

Και όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, δεν αφορούν μόνο υγειονομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς ή και δημοτικούς υπαλλήλους!

«Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Στην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

«Αν βρεθεί έστω κ 1ας συνάδελφος από τη Δράμα ότι έχει προχωρήσει σε πλαστά πιστοποιητικά και καταχωρίσεις rapid περιστατικών, θα ήθελα το υπουργείο Υγείας να του πάρει και την άσκηση αδείας επαγγέλματος», ανέφερε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιορτεβε.

Και δεν είναι μόνο στη Δράμα…

Στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομειο της Κοζάνης, ερευνώνται 3 περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός πόλης και σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις υγειονομικοί στο Γεννηματάς έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

«Τα 18 πιστοποιητικά νόσησης τα οποία προσκομίστηκαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, σε αυτούς που τα προσκόμισαν θα διενεργηθεί έλεγχος αντισωμάτων», υπογράμμισε η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας, Αικατερίνη Πετράκη.

Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να μην βγει σε αναστολή..

Αναλυτικά:

ΔΡΑΜΑ

Ερευνώνται πλαστά πιστοποιητικά 

ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ερευνώνται 3 πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

2 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

18 ύποπτα πιστοποιητικά νόσησης

Δείτε:

Γκάγκα: 5.305 οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή -Αναλυτικά στοιχεία