ο-αλέξης-κούγιας-κατέθεσε-μήνυση-για-δ-1055378
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2022 | 20:15

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση για διαρροή απορρήτων εγγραφών της υπόθεσης Πισπιρίγκου

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της υπόθεσης της Πάτρας, η οποία απασχολεί την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα.

Αφορμή, στάθηκε η πρόσφατη διαρροή των καταθέσεων των ιατροδικαστών για την υπόθεση καθώς και ενός παθολογοανατόμου

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει:

«Από την Κυριακή 4/9/2022 σε εβδομαδιαία εφημερίδα, αλλά και σήμερα σε διάφορα sites δημοσιοποιούνται, εφόσον πράγματι αυτό είναι το περιεχόμενό τους, οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη, Καλογρηά, Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και το περιεχόμενο της καταθέσεως του παθολογοανατόμου κου Ευτυχιάδη.

Επειδή η ανάκριση είναι εντελώς μυστική και οι καταθέτοντες μάρτυρες απαγορεύεται να λαμβάνουν αντίγραφα των καταθέσεών τους, το περιεχόμενό τους, εφόσον είναι αυτό το οποίο δημοσιοποιείται, μπορούν παράνομα να το δημοσιοποιήσουν μόνο οι καταθέτοντες και, εφόσον δημοσιοποιείται αυτούσια η κατάθεση, αυτή την παράνομη ενέργεια μπορούν να διαπράξουν μόνο η κα Ανακριτής και ο επιβλέπων την ανάκριση αρμόδιος Εισαγγελέας.

Επειδή μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι αυτή η διαρροή μπορεί να έχει γίνει από την κα Ανακρίτρια και τον κο Εισαγγελέα, θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να διαπιστωθεί ποιος έκανε αυτήν την επιλεκτική διαρροή, ειδικά στην εβδομαδιαία εφημερίδα, όπου λογικά φαίνεται ότι την έχουν κάνει οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς.

Άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά, ώστε η Προϊσταμένη Αρχή της Εισαγγελίας Αθηνών να διερευνήσει πώς διαρρέουν στην υπόθεση αυτή απόρρητα έγγραφα. Η εντολέας μου με έχει ενημερώσει ότι ο προηγούμενος δικηγόρος της είχε κατονομάσει συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, τον οποίον του είχε αποκαλύψει ο προηγούμενος δικηγόρος της, που είχε στενή σχέση με τον δημοσιογράφο – ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εφημερίδας, ο οποίος μάλιστα εργάζεται και σε καθημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Αυτά όλα θα τεθούν υπ’ όψιν του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, ώστε να πάψει αυτή η παρανομία, οι τηλεδίκες και τα τηλεδικαστήρια που έχουν καταρρακώσει το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορουμένης και προαναγγέλλουν την μεταχείρισή της από τη Δικαιοσύνη, ενέργειες που προσβάλλουν πρώτα απ’ όλα την Ανακρίτρια κα Τζωρτζάτου, τον αρμόδιο Εισαγγελέα, τη μυστικότητα της ανακρίσεως και εν τέλει τη Δικαιοσύνη».