ντεμακιγιάζ-και-καθαρισμός-προσώπου-1132332
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.02.2023 | 02:00

Ντεμακιγιάζ και καθαρισμός προσώπου: Είσαι σίγουρη ότι το κάνεις σωστά;

Αν νομίζετε ότι το να ακολουθείτε ευλαβικά μία καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σημαίνει ότι φροντίζετε και σωστά το δέρμα σας μάλλον κάνετε λάθος. Κάποια κλασικά λάθη που κάνουμε άθελά μας μάλλον περισσότερο κακό κάνουν στην επιδερμίδα σας.

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω στην καθημερινή ιεροτελεστία περιποίησης, καθώς απομακρύνει απόλυτα ρύπους, σκόνη, υπολείμματα μακιγιάζ και χαρίζει νεανικότητα και ζωντάνια στο δέρμα.

Και αν για κάποιες γυναίκες η διαδικασία είναι ενοχλητική και βαρετή, εντούτοις είναι σημαντική ώστε να έχετε πάντα μια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς σμήγμα και σημάδια.

Πώς όμως γίνεται σωστά;

Αρχικά θα πρέπει να βρούμε τον τύπο της επιδερμίδα μας, αν δηλαδή είναι ξηρός, λιπαρός, ή κανονικός ώστε στη συνέχεια να επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού.

Γαλάκτωμα: Έχουν κρεμώδη, πλούσια υφή, απλώνονται με κυκλικές κινήσεις και αφαιρούνται με βαμβάκι. Ωστόσο και το γαλάκτωμα αφήνει κατάλοιπα, τα οποία πρέπει να αφαιρούμε με μια τονωτική λοσιόν ή έστω με νερό. Είναι ιδανικά για την ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

Νερό καθαρισμού: Δεν περιέχουν σαπούνι, οινόπνευμα και χρωστικές, και είναι ιδανικά για κάθε επιδερμίδα και ιδιαίτερα για την ευαίσθητη. Ρίχνουμε μια ποσότητα σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και τον περνάμε απαλά από το πρόσωπο και τα μάτια, μέχρι το βαμβάκι να μείνει τελείως καθαρό.

Μαντηλάκια καθαρισμού: Είναι μια πολύ πρακτική  και εύκολη λύση, όχι όμως η καλύτερη. Μπορεί να αφαιρούν τη μεγαλύτερη ποσότητα μακιγιάζ  ωστόσο δεν καθαρίζουν σε βάθος. Τα προτιμάμε για να διορθώσουμε ατέλειες στο μακιγιάζ ή στην περίπτωση που είμαστε πολύ μακιγιαρισμένες και θέλουμε να αφαιρέσουμε γρήγορα τη μεγαλύτερη ποσότητα μακιγιάζ.

Τονωτική λοσιόνΣτην περίπτωση που επιλέξουμε γαλάκτωμα καθαρισμού, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε και η τονωτική λοσιόν που ολοκληρώνει τη διαδικασία: Απομακρύνει σε βάθος κάθε ίχνος ρύπου και προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε να αναπνέει και να απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που θα της προσφέρουμε μετά. Δεν χρησιμοποιούμε λοσιόν στην περίπτωση που το δέρμα μας είναι ερεθισμένο.

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Αρχικά κάνουμε ντεμακιγιάζ, ξεκινώντας από τα μάτια, και μετά καθαρίζουμε το πρόσωπο. Προσοχή: Δεν τρίβουμε ποτέ την περιοχή στα μάτια γιατί έτσι προκαλούμε ερεθισμούς και τραυματισμούς.

Αφού τελειώσουμε με το ντεμακιγιάζ, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και συνεχίζουμε με τον καθαρισμό.

Στην περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε αυτή τη διαδικασία, επιλέγουμε ένα καθαριστικό 3 σε 1 (κάνει ντεμακιγιάζ, καθαρίζει και τονώνει).