νοσοκομείο-σαντορίνης-ασθενής-πλήρω-606090
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.11.2019 | 21:31

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ασθενής πλήρωσε 2.360 ευρώ για εξετάσεις (έγγραφο)

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε σήμερα πως το Νοσοκομείο Σαντορίνης όχι μόνο «λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα», αλλά «δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς», καθώς «οι χρεώσεις είναι πολλαπλάσιες από αυτές που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο» και «χρεώνει όσο θέλει».

Μάλιστα, παραθέτει και αποδεικτικά στοιχεία, με τις εξετάσεις ενός ασθενή να ανέρχονται στα 2.360 ευρώ!

«Η Πολιτική ηγεσία της προηγούμενης Κυβέρνησης πανηγύριζε για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Στην πραγματικότητα λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και χρεώνει ακριβότερα τις εξετάσεις ακόμη και από τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, για τουρίστες και όσους δεν δικαιούνται περίθαλψη. Δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς. Οι χρεώσεις είναι πολλαπλάσιες από αυτές που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο. Λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΑΕΜΥ Α.Ε. και χρεώνει όσο θέλει», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια προστίθεται: «Σας κοινοποιούμε τιμολόγια που είναι “τσουχτερά” στην κυριολεξία. Αξονική που στοιχίζει 74 ευρώ με το κρατικό τιμολόγιο, χρεώνεται 200 ευρώ, συρραφή τραύματος με τιμή χειρουργικής επέμβασης, αιματολογικές εξετάσεις 30 ευρώ αντί 3 ευρώ!!!

Το Νοσοκομείο θα πρέπει να αλλάξει Νομική μορφή και να μετατραπεί σε Ν.Π.Δ.Δ. Η απόλυτη καταστροφή για το ΕΣΥ. Διέλυσε η ΑΕΜΥ το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Φτάνει!

Οι εξετάσεις του εν λόγω ασθενή που σας κοινοποιούμε είναι 2.360 ευρώ».