νοσοκομείο-ευαγγελισμός-αστυνομι-147836
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.07.2021 | 08:47

Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”: Αστυνομικοί εισέβαλλαν στη ΜΕΘ και πέρασαν χειροπέδες σε εργαζόμενη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όταν αστυνιμικοί προσήγαγαν εργαζόμενη της ΜΕΘ εν ώρα εργασίας.

Όλα ξεκίνησαν με την αντιπαράθεση της εργαζόμενης με μία πολίτη, η οποία ζητούσε ιατρικούς φακέλους που είχαν αποσταλεί στη Γραμματεία του Νοσοκομείου, από όπου έπρεπε να τους παραλάβει. Η ίδια, αποφάσισε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων της εργαζόμενης και για να καταθέσει μήνυση.

Η αστυνομία εισέβαλε στη ΜΕΘ με σκοπό να την προσαγάγει και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και σε λίγη ώρα θα έπρεπε να βρεθεί κοντά του, κάλεσαν ενισχύσεις, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Φερεντίνου και μελών του ΔΣ, στο ΑΤ, τα πνεύματα εκτονώθηκαν, ωστόσο το Σωματείο Εργαζομένων καλεί την Τετάρτη 7 Ιούλη στις 10.30 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ και στη Διοίκηση ενάντια στην καταστολή και στην προσαγωγή εργαζόμενου εν ώρα εργασίας, ενώ παρέμβαση θα γίνει και στην 1η ΥΠΕ.