νοσοκομείο-παίδων-ξυλοδαρμός-14χρονου-1033570
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.11.2022 | 16:57

Νοσοκομείο Παίδων: Ξυλοδαρμός 14χρονου που κατηγορήθηκε για παρενόχληση 7χρονου

Το κουβάρι αυτής της πρωτοφανούς ιστορίας ξεκίνησε όταν ένα 7χρονο αγόρι ενημέρωσε τη μητέρα του ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν 14χρονο, μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στη συνέχεια, ένας άνδρας που προσποιήθηκε τον πατέρα του παιδιού, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν ο νονός του, βρέθηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Αρχικά διαπληκτίστηκε με τον υπεύθυνο εισόδου του νοσοκομείου, τον οποίο και ξυλοκόπησε.

Στη συνέχεια, μπήκε στην κλινική και εντόπισε τον 14χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησε επίσης άγρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης του 7χρονου ξεκίνησε διαδικασία καταθέσεων. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εμφανίστηκε και ένα κορίτσι 13 ετών το οποίο υποστήριξε κι αυτό ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο 14χρονο.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ανέφερε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ευθύνη του νοσοκομείου αλλά της πολιτείας γενικότερα. Ο λόγος είναι ότι στο νοσοκομείο φιλοξενούνται παιδιά τα οποία θα έπρεπε να είναι σε προνοιακές δομές, ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα αυτά έχουν αφεθεί στο νοσοκομείο Παίδων.

«Το Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενεί 37 παιδιά. Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη. Σίγουρα τα φιλοξενούν για μήνες. Η εισαγγελική παραγγελία λέει να μπαίνουν για λίγες ημέρες για να τους γίνουν εξετάσεις. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες… Κάποια εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, σχηματίζουν ομάδες… Τα παίρνουν από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και τα πηγαίνουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων.