νίκος-αντωνιάδης-στις-14-ιανουαρίου-η-δ-964228
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2021 | 12:00

Νίκος Αντωνιάδης: Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του αρνητή δικηγόρου

Ο Νίκος Αντωνιάδης πρόκειται να δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου. Ο αρνητής δικηγόρος έχει εις βάρος του κατηγορίες για  διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’εξακολούθηση που αφορούν τη δημόσια υγεία. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και ο κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών.

Παράλληλα, η υπόθεση του αρνητή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη θα απασχολήσει το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Η παραπομπή του δικηγόρου στο πειθαρχικό όργανο του Συλλόγου γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της γνωστοποίησης της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Νίκος Αντωνιάδης

Η παραπομπή του στον ΔΣΑ

Η δίωξη του ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος. Εφόσον ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραπεμφθεί σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα και κριθεί ένοχος τότε η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Σε ό, τι αφορά στην παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ, εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί ποινή επίπληξης έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Νίκος Αντωνιάδης: Η σύλληψη του

Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στο κίνημα κατά των εμβολιασμών προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛΑΣ μετά από εισαγγελική παραγγελία για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «διέγερση σε ανυπακοή».

Κατά πληροφορίες η σύλληψη αφορούσε βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Νίκος Αντωνιάδης παραθέτοντας τις απόψεις του κατά των εμβολιασμών. Σε ανάρτησή του στα social media ο Νίκος Αντωνιάδης κάνει λόγο για «παράνομη σύλληψη ανακοινώνοντας ότι μηνύει τον εισαγγελέα που άσκησε τη δίωξη σε βάρος του για «κατάχρηση εξουσίας» και «παράβαση καθήκοντος».

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη σύλληψή του ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης αφέθηκε ελεύθερος. Μόλις αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε στο σπίτι του όπου έκανε… live στο Facebook για να ενημερώσει τους ακολούθους του για τα όσα έγιναν τη νύχτα της Τετάρτης. Όπως είπε έκανε και ο ίδιος μήνυση στον εισαγγελέα πρωτοδικών για «παράβαση καθήκοντος» και ζήτησε την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του!