νίκαια-αντιδρούν-στην-εγκατάσταση-κε-193114
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2019 | 09:21

Νίκαια: Αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, είναι κάτοικοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στη Νίκαια, αν προχωρήσει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, 50 μέτρα από δημοτικά σχολεία, πλατεία και νηπιαγωγεία. Ειδικότερα, ζητούν να μην τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία, να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας αλλά και «να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια στην πόλη».

Ειδικότερα, με κείμενο των Συλλόγων Γονέων του 3ου και του 6ου  Δημοτικού Σχολείου της περιοχής αλλά και της Ένωσης Γονέων Νίκαιας – Ρέντη και το οποίο υπογράφουν 400 άτομα, ενημερώνουν πως «στην οδό Γέμελου 242, πρόκειται να ξεκινήσουν έργα εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Ο χώρος αυτός βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της γειτονιάς μας, από την πλατεία στην οποία παίζουν τα παιδιά μας. Φυσικά, βρίσκεται και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φορείς και κατοίκους της πόλης».

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν υπάρχει άδεια ή όχι για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Και άδεια να υπάρχει, το πρόβλημα είναι το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές, για να είναι ανταγωνιστική η μια εταιρεία απέναντι στην άλλη, με αποτέλεσμα όμως την υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία. Δεν μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να εκτίθενται σε ακτινοβολία για να βγάζουν χρήματα κάποιοι…».