νεοναζί-δημοτικός-σύμβουλος-στην-οι-879146
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.09.2021 | 13:15

«Νεοναζί δημοτικός σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή με αναπληρωτή της παράταξης του Δημάρχου Μπακογιάννη!»

«Νεοναζί δημοτικός σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή με αναπληρωτή της παράταξης του Δημάρχου Μπακογιάννη!». Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» και σημειώνει:

Η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου, επιτρέποντας τη δραστηριοποίηση εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια των νεοναζί σε Δήμους και περιφέρειες.

Πρόσφατα, τους έδωσε αστυνομική κάλυψη για να χύσουν δηλητήριο κατά της κούκλας Αμάλ στο Μεταξουργείο ενώ προχώρησε σε επίθεση κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Στέλνει στελέχη της σε γιορτές μίσους (Βίτσι) κατά της αριστεράς και των κομμουνιστών, χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή και τα ορφανά του Μιχαλολιάκου, όπως τον Μπογδάνο, ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε αναρτήσει τη λίστα των προσφυγόπουλων νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Και τώρα, ο ακροδεξιός υπουργός ΥΠΕΣ Βορίδης, θα εφαρμόσει ξανά τη διαβόητη εγκύκλιο για την εξασφάλιση «κυβερνησιμότητας» στους Δήμους, με τον αποκλεισμό των μικρότερων παρατάξεων από τη συμμετοχή στις εκλογές των επιτροπών των Δήμων, της Οικονομικής και της Ποιότητάς Ζωής.

Με αυτήν την εγκύκλιο, το 2019, έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι εκλεγμένοι με την παράταξη της Χρυσής Αυγής (Ελληνική Αυγή για την Αθήνα). Μετά την φυλάκιση του επικεφαλής Κασιδιάρη και την ανεξαρτητοποίηση τριών άλλων συμβούλων απέμεινε μία για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, που θα γίνουν σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, την Τρίτη 28/9.

Η εγκύκλιος δίνει δυνατότητα στην παράταξη των νεοναζί, η οποία έχασε και τους δύο εκπροσώπους της, να ορίσει αντικαταστάτη/τρια! Και αφού δεν υπάρχει δεύτερος να οριστεί από την «παράταξη» ως αναπληρωτής, τη θέση θα λάβει σύμβουλος της παράταξης Μπακογιάννη!!!

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τις προηγούμενες εκλογές και τον Νοέμβρη θα ανανεωθούν τα όργανα αυτά σε όλη την χώρα. Για την ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης δεν έχει εκδώσει νέα εγκύκλιο για τις εκλογές, επιτρέποντας την επανεκλογή των νεοναζί στα όργανα.

Οι γέφυρες της ΝΔ προς την ακροδεξιά είναι επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτό υπουργοποίησε και τον Θ. Πλεύρη, προσθέτοντας τον πλάι στο Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Η ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων και των μεταναστών είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και αυτή η πολιτική ανοίγει το δρόμο στους φασίστες και την ακροδεξιά.

Στο βωμό αυτής της πολιτικής πέταξαν έξω από τα σχολεία τις μετανάστριες και τους μετανάστες που εργάζονταν στην καθαριότητα των σχολείων.

Αντί να φροντίσουν να πετάξουν έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια τους εκλεγμένους με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή παριστάνουν τους ταγούς της νομιμότητας! Ντροπή!

Η απάντηση μας στις αθλιότητες της συνεργασίας της ΝΔ με τους φασίστες θα δοθεί στο μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στην Ομόνοια 3μμ. Γιατί τους νεοναζί τους έστειλε στη φυλακή και την απομόνωση αλλά το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα!

Προφανώς και θα απέχουμε από μια ψηφοφορία που καταλήγει να ξεπλένει τους νεοναζί δίνοντας τους θέση σε όργανα του Δήμου.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

ANTAΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ