νέοι-συρμοί-τραμ-έκαναν-την-εμφάνισή-τ-862924
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.01.2021 | 15:14

Νέοι συρμοί τραμ έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας

Θέμα ημερών είναι η επιστροφή του Τραμ στο Φάληρο. Μετά τις πρώτες “εργοταξιακές” δοκιμές συρμών Τραμ από το Τροκαντερό μέχρι το ΣΕΦ, είχαν μπει στα σκαριά τα κανονικά δοκιμαστικά δρομολόγια που ως στόχο τους έχουν να πιστοποιήσουν την δυνατότητα να ξεκινήσει και πάλι η εμπορική λειτουργία του μέσου.

Σήμερα έγιναν και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές του νέου συρμού της εταιρείας Alstom που θα ανανεώσει τον στόλο του τραμ στην πρωτεύουσα.

Οι συνολικά 25 νέοι συρμοί Citadis X05 κατασκευάστηκαν από την γαλλική Alstom Transport και κόστισαν 54 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Σύμφωνα με την σύμβαση,  που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2018 οι πρώτοι συρμοί έπρεπε να είχαν παραδοθεί πριν το τέλος του 2019 με την προμήθεια να ολοκληρώνεται πριν το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα πρώτα τεστ της γραμμής, όπως αναμενόταν υπήρξαν κάποια θέματα με την τηλεματική και την σηματοδότηση, τα οποία όμως δεν αποτελούν σημαντικό εμπόδιο και αναμένεται να αντιμετωπιστούν. Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ηλεκτροδοτηθούν και οι στάσεις στο τμήμα Μπάτης-ΣΕΦ.