νέο-ξυλοδαρμό-σωφρονιστικού-υπαλλήλ-365265
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2019 | 17:17

Νέο ξυλοδαρμό σωφρονιστικού υπαλλήλου καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Έναν ακόμα ξυλοδαρμό σωφρονιστικού υπαλλήλου μέσα σε διάστημα πέντε ημερών καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ενώ επισημαίνει ότι «οργή και νευρικά γέλια» προκαλεί η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που αναφέρει ότι «το κουβάρι της βίας και εγκλήματος μέσα και έξω από τις φυλακές, σιγά – σιγά ξεμπλέκεται».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι την περασμένη Πέμπτη 21.3.2019 είχε καταγγείλει νέο ξυλοδαρμό δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων από αλλοδαπό κρατούμενο στο στις φυλακές της Λάρισας και πέντε ημέρες αργότερα, στις 26.3.2019, στις φυλακές Τρικάλων ένας ακόμη σωφρονιστικός υπάλληλος γρονθοκοπήθηκε και ξυλοφορτώθηκε από Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος προηγουμένως σε έξαλλη κατάσταση, χτυπώντας τις πόρτες και σπάζοντας τα γραφεία, εξύβρισε και απείλησε την υπάλληλο του ιατρείου της φυλακής.

Ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ τελεί ακόμα σε αναρρωτική άδεια συνέπεια των χτυπημάτων που δέχτηκε.

Επισημαίνει η Ομοσπονδία ότι στο περιστατικό αυτό παρόντες ήταν τόσο ο αρχιφύλακας, όσο και η διευθύντρια των φυλακών Τρικάλων και προσθέτει με νόημα ότι «θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε επισήμως ποια ακριβώς ήταν η αντίδρασή τους και τι ακριβώς είπαν στον ξυλοκοπημένο».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπογραμμίζουν ότι «οργή και νευρικά γέλια μας προκαλεί το χθεσινό (28.3.2019) δελτίο τύπου του υπουργείου μας όπου αναφέρεται επί λέξει ότι «το κουβάρι της βίας και εγκλήματος μέσα και έξω από τις φυλακές, σιγά – σιγά ξεμπλέκεται……..όλα αντιμετωπίζονται μεθοδικά και συγκροτημένα». Και διερωτάται η Ομοσπονδία, «είναι δυνατόν να χαίρονται για αυτό; Δεν καταλαβαίνουν ότι αν όντως ξετυλιχτεί το κουβάρι, αυτό θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ενοχής τους; Ή μήπως νομίζουν πως μπορούν να πείσουν έστω και έναν με τις δηλώσεις τους ότι οι εικόνες που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας αφορούν μόνο δύο πτέρυγες του Κορυδαλλού; ».