νέο-ξέσπασμα-καλλιάνου-475361
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2019 | 18:45

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου

Με οργή απάντησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στους επικριτές του σχετικά με τις προβλέψεις του για την «Ωκεανίδα», προβλέψεις που δεν επαληθεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στα διάφορα σχόλια ο Γιάννης Καλλιάνος έγραψε στο Facebook:

«”ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΣ” Ή ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΜΟΥ ;

Οι προγνώσεις που κάνω, σκοπό έχουν την έγκυρη, αναλυτική όσο και έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών εν όψει σημαντικών κακοκαιριών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλησιάζουν την Ελλάδα.

Ο στόχος μου σε ότι αφορά στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι να διαφυλαχθούν τόσο η σωματική ακεραιότητα των πολιτών όσο και οι περιουσίες τους αλλά και να προβλεφθούν οι τυχόν δυσκολίες στις μετακινήσεις οδηγών η ακόμη και πεζών.

Η απώλεια ζωής του συνανθρώπου μας στην Κρήτη, οι τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν στις περιουσίες τους εκατοντάδες πολίτες μας, οι χιονοπτώσεις που επηρέασαν μεγάλο μέρος της χώρας, ο ισχυρός παγετός που σημειώθηκε στα ορεινά και ημιορεινά, οι σφοδροί άνεμοι που καθήλωσαν για 3 ημέρες τα πλοία στα λιμάνια αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις προβλημάτισαν ακόμη και τις αεροπορικές συγκοινωνίες, με κάνουν να αισθάνομαι δέος μπροστά στα φαινόμενα και τη δύναμη της φύσης.

Προβλέπω υπηρετώντας την επιστήμη μου,

Προβλέπω θέλοντας να ενημερώσω,

Προβλέπω θέλοντας να διαφυλάξω,

Προβλέπω θέλοντας να προστατεύσω… και όσο για τη θεωρία της «τρομολαγνίας» την επιστρέφω στους εμπνευστές της.