νέο-πολύ-ισχυρό-κύμα-κακοκαιρίας-έρχε-949120
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.10.2021 | 10:07

Νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Πέμπτη

Η κακοκαιρία «Αθηνά» που σαρώνει τη χώρα και προκάλεσε πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας θα δώσει μεγάλα ύψη βροχής και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Μάλιστα, από την Πέμπτη, έπειτα από πρόσκαιρη βελτίωση, έρχεται νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας. Κακοκαιρία που θα κρατήσει όλη την εβδομάδα προβλέπει και η ΕΜΥ. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη:

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
Σε κλοιό κακοκαιρίας θα παραμείνουν αρκετές περιοχές της χώρας μας τόσο σήμερα όσο και αύριο με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να δοκιμάζουν τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού που μετά και τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, καλείται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει πλέον τον κίνδυνο των πλημμυρών.
ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
Με το βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο να ανατροφοδοτείται συνεχώς και να στέλνει διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων – καταιγίδων από τα δυτικά προς τα ανατολικά, αναμένουμε μεγάλα ύψη βροχής στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά αλλά και το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο. Στους πρώτους δύο χάρτες μας αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων για σήμερα αλλά και αύριο.
ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ
Πρόσκαιρη εξασθένιση των έντονων φαινομένων αναμένουμε το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη με τα τελευταία στοιχεία όμως να θέλουν νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη και μετά που δυστυχώς θα επηρεάσει και περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Στον τελευταίο χάρτη μας αποτυπώνεται μια πρώτη εκτίμηση για τις βροχοπτώσεις που αναμένουμε από Πέμπτη και μετά.
Καλή Κυριακή σε όλες και σε όλους!