νεκρός-σε-τροχαίο-ο-πρωταθλητής-σφυρο-1303967
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.02.2024 | 19:40

Νεκρός σε τροχαίο ο πρωταθλητής σφυροβολίας Κώστας Σταθελάκος

Εχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ο πρωταθλητής της σφυροβολίας Κωνσταντίνος Σταθελάκος, ο οποίος ζούσε στην Κύπρο όπου είχε αναλάβει και Ομοσπονδιακός Προπονητής Ρίψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport, gr ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής με τους αθλητές του για προετοιμασία. Δυστυχώς το πρωί της Πέμπτης, κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και είχε το τραγικό δυστύχημα.

Η ΚΟΕΑΣ στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σορού στην Κύπρου, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας, κηρύσσει πενθήμερο πένθος στη μνήμη του.

Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας παντρευτεί την πρωταθλήτριά στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία πριν από τρία περίπου χρόνια απέκτησαν δίδυμες κόρες.

Είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75.32μ., από τις 16 Μαΐου 2015.