νεκρός-από-την-κακοκαιρία-στη-ζάκυνθο-76878
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.11.2016 | 09:50

Νεκρός από την κακοκαιρία στη Ζάκυνθο

Τις «πληγές» της μετρά η Ζάκυνθος μετά την φονική καταιγίδα που έπληξε το νησί.

Ένας 33χρονος βρέθηκε νεκρός όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενώ μεγάλες, ενώ η ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία είμαι μεγάλες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό των Αμπελοκήπων, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Κερίου.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Βασιλικό και το Γερακάρι.

Με απόφαση της περιφέρειας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτερά.

Με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Τη Δευτέρα το πρωί στις 8:30 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου που θα έρθει εκτάκτως στο νησί για τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή κακοκαιρία.

Σοβαρά προβλήματα και στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση. Η πυροσβεστική δέχτηκε 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 8 για απεγκλωβισμούς, ενώ σημειωθήκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε περιοχές της πλατείας Βικτωρίας, της πλατείας Αττικής και στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα.