νέεςβολές-χατζηνικολάου-κατά-παπα-364748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.01.2020 | 13:17

Νέες«βολές» Χατζηνικολάου κατά Παπαχελά

Μόνο τρεις εφημερίδες, από το σύνολο του αθηναϊκού Τύπου, είχαν στις εκδόσεις της Τρίτης πρωτοσέλιδη προβολή με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ότι (εν τέλει!) οι ΗΠΑ θα εμπλακούν για να αποσοβήσουν θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ελεύθερος Τύπος και, βέβαια, η Καθημερινή η οποία εθίγη περισσότερο από τη διάψευση (ή τη μη επιβεβαίωση) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείας θα αναλάβουν πρωτοβουλία για μείωση της έντασης με την Τουρκία.

Από όλες τις παραπάνω, η Καθημερινή θίγεται από ευθείες βολές ή υπαινικτικές αναφορές, όπως του Νίκου Χατζηνικολάου, του οποίου είναι γνωστή η διαμάχη με τον όμιλο του Φαλήρου, όπως αναφέρει το harddog-sport.

Ο Χατζηνικολάου, εκδότης της RealNews σχολιάζοντας τη διάψευση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω του ανταποκριτή της εφημερίδας Θανάση Τσίτσα, ότι επίκειται αμερικανική πρωτοβουλία για τα ελληνοτουρκικά είπε:

«Ήταν πρώτο θέμα (σημ.: η επικείμενη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ) την περασμένη εβδομάδα στη Καθημερινή του Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος φημίζεται μάλιστα για τις καλές του σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών και έτσι θεωρήσαμε όλοι ότι το ρεπορτάζ είχε βάση. Ήρθε η διάψευση και άλλαξε την εικόνα των πραγμάτων».

Ο Θανάσης Τσίτσας, ήρθε αργότερα να ενισχύσει τις εντυπώσεις από τη διάψευση: «Μετά τη δημοσίευση ότι ο ίδιος ο Πομπέου μιλάει για πρωτοβουλία του ίδιου, έκανα το απλό: μία διασταύρωση που δεν το επιβεβαίωσε. Απευθυνθήκαμε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που μετά από 36 ώρες, το βράδυ της Παρασκευής, απάντησε και δεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αμερικανική πρωτοβουλία και κράτησε αποστάσεις γι’ αυτό».

Η ελληνοτουρκική διαμάχη και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, έδωσε την αφορμή για τον «πόλεμο των ανταποκριτών» στις ΗΠΑ, στον οποίο «πόλεμο» ενεπλάκη ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του Open και του Έθνους: «Οι ανταποκριτές μίλησαν με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Δεν είναι δυνατόν τέσσερις δημοσιογράφοι, ο Αποστόλης Ζουπανιώτης, η Λένα Αργύρη, η Κατερίνα Σώκου και εγώ να μην ακούσαμε καλά», έγραψε ο Ιγνατίου.