νέες-σκηνές-συνωστισμού-σε-bar-restaurant-στη-βάρκ-790901
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2020 | 10:17

Νέες σκηνές συνωστισμού σε bar restaurant στη Βάρκιζα (βίντεο)

Η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, λόγω πολλών παραγόντων, δεν φαίνεται να έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα πολιτών αλλά και ιδιοκτητών καταστημάτων,καθώς συχνές είναι οι εικόνες και τα βίντεο από εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Όπως λοιπόν αναφέρει το protothema.gr, την ώρα που στις 21 πρώτες ημέρες του Ιουνίου μετράμε 362 κρούσματα κορωνοϊού όταν όλο τον Μάιο, μήνα άρσης της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, είχαν καταγραφεί 299 κρούσματα, στο bar restaurant Coyοacan στη Βάρκιζα αποτυπώθηκαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού το βράδυ της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης τα πρόστιμα για επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας μπορεί να φτάσουν έως και τα 50.000 ευρώ ανάλογα του εβδαμού της επιχείρησης και της έκτασης της παράβασης.

Η ίδια ΚΥΑ προβλέπει, μάλιστα, και λουκέτα που θα μπαίνουν άμεσα, κλείνοντας το «παράθυρο» της λειτουργίας εν αναμονή της εξέτασης ενστάσεων.

Τα λουκέτα, δε, μπορεί να φτάσουν έως και τους 3 μήνες σε περίπτωση πολλαπλής υποτροπής μετά την αρχική παράβαση.