νέες-μαρτυρίες-για-πάρτι-στο-σταθμα-1145763
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2023 | 09:44

Νέες μαρτυρίες για «πάρτι» στο σταθμαρχείο Λάρισας

«Μία η ώρα την νύχτα, την δεύτερη βραδιά, μας έδωσε την πληροφορία κάποιοι χομπίστες του σιδηρόδρομου τηλεφωνικά – αυτά έχουν καταγραφεί – και μας είπαν τραγικά πράγματα για εκείνη την στιγμή που κι εμείς δεν πιστεύαμε ότι ακούσαμε» αναφέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος τραυματισμένου επιβάτη στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Μας μίλησαν για ανθρώπους στο σταθμαρχείο ή πέριξ αυτού ότι ήταν σε μία πολύ εύθυμη κατάσταση, υπήρχε οχλαγωγία, ακουγόταν μουσικές και υπονοούσαν ότι υπήρχε κατανάλωση αλκοόλ» αναφέρει ο ίδιος.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στην μαρτυρία. Δύο βραδιές στο σταθμαρχείο της Λάρισας γινόταν ένα είδος γιορτής, την Καθαρά Δευτέρα και την Τρίτη. Αυτό ξεκίνησε από τις 6 με 7 το απόγευμα και υπάρχει μία μαρτυρία ότι ξεχάστηκαν τα μεγάφωνα του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας και ακούστηκαν και από άλλους επιβάτες – αυτό είναι για την Καθαρά Δευτέρα – οι διάφορες συνομιλίες που λένε ”βάλε”, ”έλα μεγάλε” ”και θα τα βρούμε”.

«Το ακούσει ο σεκιούριτι και πηγαίνει και τους ειδοποιεί». Ο κ. Μπαρτζώκης ξεκαθάρισε πως όσα λέει τα έχει καταθέσει και στην Εισαγγελία, ενώ έχει ζητήσει να σφραγιστεί ο χώρος και να παρθούν δείγματα DNA. «Εγώ πιστεύω από την στιγμή που έχεις ένα πίνακα και χτυπάει για 15 λεπτά και φαίνεται ότι δύο τρένα πάνε συγκρουστούν είναι την ίδια γραμμή, δεν ήταν στο πόστο του. Δηλαδή μπορεί να μην ήταν μπροστά, να ήταν δίπλα στην ντουλάπα», πρόσθεσε.