νέες-κόντρες-για-το-κτίριο-του-κεράνη-σ-93886
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2016 | 19:54

Νέες κόντρες για το κτίριο του Κεράνη στη Θηβών

Αιχμές για τον γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας αλλά και τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αφήνει ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων σχετικά με το κτίριο του Κεράνη και την μετεγκατάσταση του ΥΠΟΙΚ.

Σε ανακοίνωσή τους οι εφοριακοί «καρφώνουν» όσα φέρεται να τους είπε ο γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας Νικόλαος Ματζάκος, σε συναντήσεις που είχαν μαζί του. Μεταξύ των οποίων φέρεται να τους είπε την φράση «Πως ζητάτε από εμένα να είμαι συνεπής με όσα έχω πει, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε ΝΑΙ το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού;».

Ο ίδιος ο κ. Ματζάνης σε ανακοίνωσή του διαψεύδει με έμφαση τα όσα υποστηρίζουν ότι είπε για τον Πρωθυπουργό ενώ για τα λοιπά σημειώνει ότι διαστρεβλώθηκαν οι απόψεις του σε έναν καλόπιστο διάλογο.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εφοριακοί περιγράφουν πως ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, μεταξύ άλλων:

Αυτοχαρακτηρίστηκε ως ”διακοσμητικός”, ως παράγοντας δηλαδή που δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και δεν περνάει ο λόγος του»

Τους είπε ότι «Δεχόμαστε καθημερινά πιέσεις απ’ την ιδιοκτήτρια εταιρεία, η οποία “απαιτεί να πάρει τα χρήματά της». Οπως σχολιάζουν οι εφοριακοί η εταιρεία «εκπροσωπείται μάλιστα από υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος προηγούμενων κυβερνήσεων (χρήματα τα οποία ανέρχονται προφανώς σε αρκετά εκατομμύρια, αφού μέχρι σήμερα δεν καταβάλλεται κανένα ενοίκιο για το Κεράνης, παρά τα όσα δημόσια ισχυρίζεται ο αρμόδιος Αναπληρωτής). Προκύπτει δηλαδή η ανάγκη άμεσης μεταφοράς κάποιων, προκειμένου να δικαιολογηθεί η εκταμίευση προς την εταιρεία».

Ο κ. Ματζάνης είπε επίσης σύμφωνα με τους εφοριακούς: «Μην απευθύνεστε σε εμένα. Την “πρεμούρα” για το Κεράνης την έχει ο Αναπληρωτής. Σε αυτόν να πάτε..»

Τέλος, οι εφοριακοί υποστηρίζουν πως μετά την πίεση που άσκησαν στον γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας «για το γεγονός ότι δεν τήρησε τη δέσμευσή του ότι δεν θα γίνει καμιά ενέργεια μέσα στον Αύγουστο, ιδιαίτερα μετά την αρνητική απόφαση της επιτροπής, δέσμευση την οποία φυσικά δεν τήρησε», ο κ. Γενικός φέρεται τους είπε: «Πώς ζητάτε από εμένα να είμαι συνεπής με όσα έχω πει, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε ΝΑΙ το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού;;;»

Οι εφοριακοί σχολιάζουν μάλιστα ότι «οι προσπάθειές μας να τον πείσουμε ότι δεν μπορεί να λέει τα παραπάνω, ως πολιτικό πρόσωπο και παρόλα αυτά να παραμένει στη θέση του, απέβησαν προφανώς άκαρπες..».

Η απάντηση του γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ματζάνης προς «αποκατάσταση της αλήθειας» όπως σημειώνει, με αφορμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. νομών Αττικής και Κυκλάδων, δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

  1. Τα αναγραφόμενα στην ανακοίνωση διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα και δεν ανταποκρίνονται σε όσα ανέφερα και εξήγησα, σε έναν καλόπιστο διάλογο.
  2. Ειδικά τα αναγραφόμενα σε δηλώσεις μου για τον Πρωθυπουργό, είναι ψευδή και ανυπόστατα. Γνωρίζουν όλοι την μακροχρόνια στήριξη και συστράτευσή μου, ειδικά στα θέματα προάσπισης και ανάδειξης της Δημόσιας Περιουσίας.
  3. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λειτουργεί ενιαία και με βάση συγκεκριμένες πολιτικές. Η εξοικονόμηση δαπανών για το Δημόσιο, η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και η διαφανής αξιοποίησή της είναι σαφές ότι ενοχλούν. Δηλώνω με σαφήνεια ότι το επόμενο διάστημα, θα ενοχληθούν περισσότερο.