νέες-αποκαλύψεις-για-το-12χρονο-κορίτσι-695699
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.10.2019 | 15:50

Νέες αποκαλύψεις για το 12χρονο κορίτσι και τον ιερέα στη Μάνη

Ο ιερέας που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη κόρης της συντρόφου του, διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες που του αποδίδονται, μέσα από το κελί του στις φυλακές Τρικάλων όπου κρατείται προσωρινά, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο δικηγόρος του ιερέα, Νίκος Ιωάννου, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έδωσε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η 12χρονη δεν έμεινε ποτέ μόνη του με τον ιερέα και πως το κορίτσι κατήγγειλε επίσης τον βιολογικό του παππού για κακοποίηση. Αναφορικά με την ιατροδικαστική έκθεση και τα σενάρια τραυματισμού του μικρού κοριτσιού, ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα διευκρίνισε ότι δεν προκύπτει σωματική βλάβη της 12χρονης.

«Η ιατροδικαστική έκθεση είναι κατηγορηματική για τη μη ύπαρξη τραυματισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το ανήλικο κορίτσι, περιέγραψε στο Χαμόγελο του Παιδιού τα όσα βίωσε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και από τον Οργανισμό κρίθηκε ότι η 12χρονη φέρεται να έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης, γι’ αυτό και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ιερέα.

«Το παιδί δεν έμεινε ποτέ με τον ιερέα μόνο του. Όταν η μάνα του αντιμετώπισε ψυχιατρικά προβλήματα αμέσως ο ιερέας με την θυγατέρα του προκάλεσαν εισαγγελική παραγγελία και με αίτησή τους έστειλαν το παιδί στο Χαμόγελο του Παιδιού, διότι δεν μπορούσε το παιδί να παραμένει εκεί χωρίς τη μητέρα του», δήλωσε ο κ. Ιωάννου, στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ήταν παράκληση της μητέρας της 12χρονης να απομακρυνθεί το παιδί από το σπίτι τους, ενώ «το παιδάκι κατήγγειλε το βιολογικό του παππού για κακοποίηση».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του ιερέα, στο Χαμόγελο του Παιδιού έκριναν ότι το παιδί χρήζει παιδοψυχιατρικής και ιατροδικαστικής εκτίμησης και σύμφωνα με τον ίδιο «μετά από επίμονες ερωτήσεις αν και κατά πόσο έχει γίνει κάποια άλλη επενέργεια από τρίτο πρόσωπο, τότε με επιφύλαξη περιεγράφηκε και ο ιερέας».

Η μητέρα από την πλευρά της λέει ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο 57χρονος θα άγγιζε το παιδί της, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν τον παππού να είναι το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι στην κατάθεσή του φέρεται να κατονομάζει για ασέλγεια ακόμη έναν άντρα.

«Έπιασα τον παπά με την κόρη μου – Γελούσε γυμνός μπροστά στο παιδί»

Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στα χέρια της την φωτογραφία του παιδιού της, ξέσπασε μπροστά στην κάμερα του ΑΝΤ1 η μάνα της 12χρονης. Τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού προκαλούν ανατριχίλα.

«Τον έχω πιάσει τον παπά με την κόρη του. Η κόρη μου ντυνόταν, πάνω είχε ρούχα, κάτω δεν είχε, και γελούσε ο παπάς. Δεν πέρασε από το μυαλό μου, έβγαινε βόλτα με την κόρη δεν μου έδινε δικαίωμα. Μπορούσε να την πάει στη μάνα μου αλλά δεν την πήγε προτίμησε να την δώσει στο Χαμόγελο. Στην κουβέρτα έχω δει αίματα και το έχω πει στον παπά. Έμπαινε στο δωμάτιο της ξάπλωναν μαζί, δεν πέρασε από το μυαλό μου, όμως, του είχα πολύ εμπιστοσύνη επειδή ήταν ιερέας» είπε στο ΑΝΤ1 η μητέρα της 12χρονης.

Η μητέρα του παιδιού παραδέχεται πως η κόρη της αρκετό καιρό αργότερα της αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και φοβόταν να σπάσει την σιωπή της.

«Όταν πήγα να την δω η κοινωνική λειτουργός της είπε να μου μιλήσει, εγώ μέχρι την τελευταία στιγμή δεν πίστευα ότι την έχει πειράξει, αλλά η κόρη μου έσκυψε το κεφάλι και μου είπε μαμά φοβόμουν, μαμά είναι αλήθεια, ο παπάς μου έχει κάνει αυτά», παραδέχεται η μητέρα.

«Ο ιερέας με κακοποιούσε στο σπίτι μου, η μαμά ήταν εκεί»

Η κατάθεση της μικρής που έφερε στη δημοσιότητα το Star προκαλεί ανατριχίλα. Η 12χρονη αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια τόσο του ιερέα όσο κι ενός πολύ κοντινού της προσώπου.

Σύμφωνα με το Star το 12χρονο παιδί είπε στην κατάθεσή της:

«Με πλησίασε ο ιερέας κι ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους. Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα. Τα ίδια έκανε κι ο δεύτερος άντρας πριν από τον ιερέα».