νέα-βίντεο-από-τη-δολοφονία-του-άλκη-989088
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.02.2022 | 20:56

Νέα βίντεο από τη δολοφονία του Άλκη

Νέα βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας δείχνει πως η δολοφονία του Άλκη ήταν προσχεδιασμένη από ένα οργανωμένο τάγμα, που εκείνη τη νύχτα είχε σκοπό να σκοτώσει.

Tην ίδια ώρα κι άλλα ντοκουμέντα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Άλκη, οπαδοί αντίπαλης ομάδας, είχαν επιτεθεί – σύμφωνα με τους συλληφθέντες – σε δικό τους σύνδεσμο στο Ωραιόκαστρο.

Τότε, ο 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη πρώτος, όπως καταθέτουν οι άλλοι κατηγορούμενοι, οργανώνει τα αντίποινα. Φέρεται να καλεί στο τηλέφωνο φίλους του οργανωμένους οπαδούς και καταφέρνει να συγκεντρώσει 10 άτομα. Μαζεύονται όλοι σε κεντρικό σύνδεσμο επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού και με ορμητήριο αυτόν επιβιβάζονται σε 3 αυτοκίνητα και ξεκινούν να ψάχνουν θύματα.

Η δολοφονία του 19χρονου έγινε επί της οδού Γαζή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δευτερόλεπτα πριν, φαίνονται σε νέα ντοκουμέντα από κάμερες ασφαλείας, να περνούν τα 3 επίμαχα αυτοκίνητα, επί της Νικολάου Πλαστήρα.

Μέσα σε αυτά, είναι οι κατηγορούμενοι – οπλισμένοι – και αποφασισμένοι να σκοτώσουν.. εδώ τους βλέπετε μόλις 150 μέτρα μακριά από το σημείο που σκότωσαν τον Άλκη.

Οι αρχές αναζητούν ακόμα το 3ο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ενώ είναι πιθανό να υπήρχαν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, εκτός των 11 που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 2 φίλοι του Άλκη υποστήριξαν στις αρχές πως οι δράστες τους παρακολουθούσαν αρκετή ώρα πριν τη δολοφονική επίθεση. Όταν κάθονταν μαζί με άλλους φίλους τους σε αυτό το πάρκο, τότε αντιλήφθηκαν πως περνούν ύποπτα αμάξια από το σημείο. Όταν χωρίστηκαν, και οι 3 τους πήγαν προς την οδό Γαζή, τα ίδια άτομα, τους επιτέθηκαν.

Η ιστροδικαστής που εξέτασε τη σωρό του αδικοχαμένου Άλκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ , αποκάλυψε πως ο 19χρονος αντιστάθηκε. Προσπάθησε να αμυνθεί, να προστατεύσει το κεφάλι του αλλά υπέστη πολλά και διαφορετικά χτυπήματα.

“Έχει αμυντικά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως είναι η κεφαλή για παράδειγμα”.

Τα χτυπήματα όμως ήταν πολλά και στοχευμένα.Δεν άφηναν περιθώρια για τη διάσωσή του.

“Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πέτυχαν”, τόνισε η Ιατροδικαστής Λήδα Καλλιόπη Κοβάτση.

Ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώ οι υπόλοιποι 8, ξεκινούν ν’ απολογούνται τμηματικά, από το πρωί της Τετάρτης.