νέα-στοιχεία-για-τη-ρωσίδα-κατάσκοπο-1151793
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.03.2023 | 09:09

Νέα στοιχεία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα»-Δρούσε 5 χρόνια στην Ελλάδα

Νεότερα στοιχεία αποκαλύπτονται αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας που αποκάλυψε η ΕΥΠ με πρωταγωνίστρια μία Ρωσίδα.

Η «Μαρία Τσάλλα», όπως ήταν γνωστή εδώ στην Ελλάδα βρίσκεται στη χώρα μας από το 2018 και συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα.

Αφότου νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι, ένα χρόνο αργότερα άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής. Σύμφωνα με τα όσα τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η «Μαρία Τ.» ήρθε στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας παραποιημένο διαβατήριο που αντιστοιχούσε σε πρόσωπο που ζούσε στη Λατινική Αμερική. Το 2018 εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία βρέφους που πέθανε στη γέννα με ημερομηνία γέννησης και θανάτου, Δεκέμβριο του 1991.

Η γυναίκα, εμφανιζόταν παντρεμένη με έναν Ρώσο, ο οποίος φαίνεται να δρούσε επίσης ως κατάσκοπος στη Βραζιλία. Τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της διατηρούσαν σχέσεις στις χώρες όπου είχαν σταλεί. Πρόκειται για μία γυναίκα πολύ μορφωμένη, η οποία μιλάει τέσσερις γλώσσες, ενώ οι γείτονες την περιγράφουν ως απόμακρη και φειδωλή.

Κατά πηγές, δεν είχε καμία επικοινωνία με τη ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας καθώς δεν ήθελε να κινήσει υποψίες και λειτουργούσε αυτόνομα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ΕΥΠ έφτασε στα ίχνη της στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας για δράση ξένων στην Ελλάδα και εντόπισε μία ανακολουθία στα έγχαρτα και ηλεκτρονικά της στοιχεία. Από την έρευνα που έγινε στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει από το αρχείο σελίδες και τις είχαν αντικαταστήσει με άλλες, που είχαν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, αναφέρει η Καθημερινή.