νέα-στοιχεία-για-τη-χειροβομβίδα-στο-ρ-471736
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2019 | 09:06

Νέα στοιχεία για τη χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο

Η Aντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, επί της οδού Τζαβέλλα.

Η χειροβομβίδα, που έριξαν άγνωστοι οι οποίοι έφθασαν στο προξενείο με μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, εξερράγη την νύχτα, όπως περιγράφουν περίοικοι, που έντρομοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κουβούκλιο του σκοπού, ο οποίος ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, πυροτεχνουργοί της οποίας ερευνούν την περιοχή για να βρουν στοιχεία, ενώ εξετάζονται και βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

“Παιδιά, μην το ψάχνετε. Η έκρηξη έγινε”, είπε ο μάρτυρας για την έκρηξη στο ρωσικό προξενείο και πρόσθεσε ότι το περιστατικό συνέβη μεταξύ 3:30 με 3:45 τα ξημερώματα.

“Σηκωθήκαμε από το κρεβάτι από τον εκκωφαντικό θόρυβο” ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας ότι παρότι κοίταξε από την μπαλκονόπορτα του προς τα έξω, δεν είδε κάτι ύποπτο.

Αστυνομικοί, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, εντόπισαν και μία καμένη μοτοσικλέτα στην περιοχή των Εξαρχείων και εξετάζουν εάν σχετίζεται με την επίθεση.

Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Realfm 97,8 , Μαρίνος Αλειφέρης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανότατα πίσω από την επίθεση βλέπουν την “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, ενώ παραπέμπουν στην επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία. Από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες στη Ρωσία έχουν γίνει συλλήψεις ατόμων του αναρχικού χώρου και δεν αποκλείεται η επίθεση στο προξενείο να σχετίζεται με αυτό.