Νέα στοιχεία: Έτσι έπεσε από γέφυρα της Αττικής Οδού ο 17χρονος

Άγνωστες λεπτομέρειες βρίσκουν το φως της δημοσιότητας για την τραγική αυτοκτονία του 17χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Νεολόγου», οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια ή το ενδεχόμενο ο μαθητής να έπεσε από τη γέφυρα της Αττικής Οδού από απροσεξία ή εξ αιτίας προσωρινής απώλειας των αισθήσεων του.

Οι λόγοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι ότι ο 17χρονος σε μη εξακριβωμένη ώρα, επισκέφθηκε την παιδική χαρά που βρίσκεται στον παράπλευρο της γέφυρας χώρο, ειδικότερα, στο χώρο του γκαζόν, στην άκρη του οποίου -για λόγους ασφάλειας- εκτείνεται συρμάτινη περίφραξη ύψους 2 μέτρων.

Οι αστυνομικοί, εκτιμούν ότι ο μαθητής σκαρφάλωσε στην περίφραξη, μάλιστα, δηλώνουν έκπληκτοι γιατί μπόρεσε να την προσπεράσει με το ύψος που είχε κι από εκεί πραγματοποίησε το απονενοημένο διάβημα του.

Προηγουμένως, είχε βγάλει τα αθλητικά παπούτσια του τα οποία βρέθηκαν ένα-δυο μέτρα από το σημείο που έγινε η πτώση και τέλος, άφησε το δραματικό, προσωπικό αποτύπωμα του –εύρημα που συγκλόνισε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος- και το οποίο, σημειολογικά, αναδεικνύει την φορτισμένη κατάσταση στην οποία πρέπει να βρισκότανε ο 17χρονος τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Επάνω στο λασπώδες έδαφος, σχεδιασμένη μια καρδιά και στο εσωτερικό της, τα τέσσερα γράμματα του υποκοριστικού ονόματος της μαθήτριας ο έρωτας για την οποία, έφερε τον 17χρονο σε τραγικά αδιέξοδα βάζοντας τέλος στη ζωή του, στη ζωή που πριν καν ανθίσει έκοψε ο ίδιος το νήμα της!

Μια ακόμη συγκλονιστική λεπτομέρεια με αναφορά στους δύο ανθρώπους που από χθες βράδυ ζουν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Περίπου, λίγη ώρα μετά το διάβημα του γιου τους, δίχως να γνωρίζουν το παραμικρό από ό,τι στο μεταξύ είχε συμβεί, παρουσιάζονταν στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης δηλώνοντας την εξαφάνιση του.

«Τον περιμέναμε -είπαν- στις 9 μ.μ. στο σπίτι, δεν ήρθε, το κινητό του τηλέφωνο δείχνει κλειστό και οι φίλοι του δεν τον είδαν, ούτε γνωρίζουν που πήγε…»

Ο έμπειρος αστυνομικός -πατέρας και ο ίδιος- καταβάλλοντας δυνάμεις να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του δεν μπόρεσε να τους πει ευθέως την αλήθεια. Τους προέτρεψε «να μεταβούν αμέσως στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από τροχαίο….»

Σήμερα, Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου ο ιατροδικαστής αναμένεται να αποφανθεί για τα αίτια θανάτου του 17χρονου μαθητή του 2ου Λυκείου Γέρακα.

Αν, δηλαδή ο θάνατος του επήλθε από πτώση στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού ή από το πρώτο αυτοκίνητο που τον παρέσυρε μετά την πτώση του.

Από το πόρισμα του ιατροδικαστή θα εξαρτηθεί και ποιά υπηρεσία θα επιληφθεί της περαιτέρω έρευνας.

Αν ο θάνατος επήλθε από την πτώση του μαθητή στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού, η ευθύνη είναι του αστυνομικού τμήματος Παλλήνης σε διαφορετική περίπτωση θα επιληφθεί η Τροχαία Αττικής.

 

Ο τραγικός θάνατος του μαθητή της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Γέρακα, συγκλόνισε μαθητές, εκπαιδευτικούς και με τη διάχυση της πληροφορίας, το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Ο «ίσκιος» της μορφής του Γ.Κ. αιωρούνταν σε όλες τις τάξεις του Σχολείου εν μέσω μιας βαριάς ατμόσφαιρας και «τραυματικής» σιωπής.

Μόνο καλές κουβέντες υπήρχαν για τον καλό συμμαθητή, μαθητή και φίλο. Μάτια δακρυσμένα, φράσεις με αρχή και τέλος το «γιατί», λέξεις πόνου και αναγνώρισης μιας πρωτόγνωρης ευαισθησίας που η εποχή μας δεν την «εμφανίζει» πλέον, δεν την «επωάζει» κάθε άλλο μάλιστα…

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα υποδεχθεί το παλικαράκι των 17 ετών και να είναι το τελευταίο «συμβάν» αυτοχειρίας στην κοινότητα των νέων παιδιών που έχουν και το χρόνο και τις ευκαιρίες να προσπερνούν τα αδιέξοδα και να ονειρεύονται την εξέλιξη της ζωής τους με δύναμη, πείσμα και αισιοδοξία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, 17ΧΡΟΝΟΣ, ΓΕΦΥΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!