νέα-μόδα-στις-κυκλάδες-πιτσιρικάδε-466681
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.09.2022 | 09:53

Νέα “μόδα” στις Κυκλάδες: Πιτσιρικάδες οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα με ποδήλατα και μηχανές

Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι έχουν ξεκινήσει νεαροί στις Κυκλάδες με στόχο να αυξήσουν την αδρεναλίνη τους.

Η “μόδα” ξεκίνησε από τη Σύρο, και επεκτάθηκε στα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cycladeslive.gr, τις τελευταίες ημέρες, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα νεαροί οδηγοί μηχανών αλλά και ποδηλάτων, δημιουργούν ομάδες και βγαίνουν στο δρόμο πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας. Μάλιστα την Παρασκευή το απόγευμα κατά τις 19:00, ομάδα πιτσιρικάδων με ποδήλατα οδηγούσαν μετά μανίας στο μονόδρομο της Σταματίου Πρωίου, από την αντίθετη κατεύθυνση.

“Πηγαίναμε με το αυτοκίνητο προς το ΙΚΑ και ξαφνικά 8 – 9 ποδήλατα με πιτσιρικάδες, πετάχτηκαν μπροστά μας από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι γινόταν δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Ευτυχώς που ήμουν συγκεντρωμένος στην οδήγηση, λίγο αν είχα αφαιρεθεί θα είχαμε μετωπική σύγκρουση” ανέφερε οδηγός.

Δεν είναι όμως το μόνο περιστατικό. Έχουν γίνει καταγγελίες για άλλα δύο παρόμοια περιστατικά, ένα εκ των οποίων σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Πλατεία Ηρώων στη Σύρο.

“Πιτσιρικάδες με τέσσερις μηχανές ερχόμενοι από Ερμούπολη, ακολούθησαν ανάποδα τον κυκλικό κόμβο μπροστά στο περίπτερο της Εφορίας με κατεύθυνση προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας” ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο cycladeslive.gr.

Οι αστυνομικοί στο νησί συνεχίζουν τις έρευνες, με όσους έζησαν τις εικόνες να δηλώνουν τουλάχιστον ανήσυχοι από τους κινδύνους που κρύβονται.