νέα-μέτρα-ξεσηκώνονται-επιχειρηματί-975381
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.12.2021 | 23:33

Νέα μέτρα: Ξεσηκώνονται επιχειρηματίες

Αντιδράσεις προκαλούν στον χώρο της εστίασης οι νέες ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και προβλέπουν νέους κανόνες λειτουργίας για τα μαγαζιά.

Τις περισσότερες αντιδράσεις εκφράζουν οι ιδιοκτήτες μπαρ και νυχτερινών κέντρων, που τους καλούν, όπως λένε, να βάλουν λουκέτο τα μεσάνυχτα, όταν δηλαδή ξεκινά η δουλειά.

Χορός και τραγούδι θα υπάρχουν για μια εβδομάδα ακόμα μετά τα μεσάνυχτα, καθώς από την επόμενη Δευτέρα (3 Ιανουαρίου) μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, που βάζουν ωράριο λειτουργίας στην εστίαση.

«Αν δουλεύαμε με 10 -15 άτομα μέχρι τις 12 – 1 το πρωί, τώρα θα δουλεύουμε με τους μισούς η με κανέναν. Ποιος να έρθει να διασκεδάσει; Ας μας πουν αυτοί που φτιάχνουν τα νέα μέτρα… Να κλείσουμε να τελειώνουμε» δηλώνει αγανακτισμένος στο Star o ο ιδιοκτήτη μπαρ, Γιάννης Ξανθάκης.

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ επισημαίνουν ότι έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά τον τζίρο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την παραμονή των Χριστουγέννων υπήρξαν καταστήματα που δούλεψαν με 7 η 8 το πολύ παρέες.