νέα-μάκρη-εισαγγελική-παρέμβαση-για-τ-1185468
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2023 | 13:52

Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης εγκύου το μεσημέρι της Τρίτης (6/6), στη Νέα Μάκρη.

Έπειτα από τις καταγγελίες των συγγενών της περί καθυστερημένης άφιξης του ασθενοφόρου, ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη του Τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθούν τυχόν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Υπ. Υγείας: Θα αποδοθούν ευθύνες για θανάτους ασθενών λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι συγκλονιστικές υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δυο ημέρες σχετικά με τις μεταφορές ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας τονίζει παράλληλα ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Επίσης το υπουργείο αναμένει τα πορίσματα εκτός του ΕΚΑΒ και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

4,5 ώρες καθυστέρηση

Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας όσο και του μωρού στην κοιλιά της.

Το πρωί της Τρίτης, η ίδια παραπονέθηκε στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από το πρωί στις 08:30 το ΕΚΑΒ για να φτάσει ασθενοφόρο και να την παραλάβει. Τελικά, έφτασε στις 13:00, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή και πιστεύουν ότι είχε τις αισθήσεις της και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας. Επίσης οι συγγενείς διερωτώνται γιατί εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.