νέα-καταγγελία-για-φακελάκια-στο-τε-385801
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2018 | 20:07

Νέα καταγγελία για «φακελάκια» στο ΤΕΙ Σερρών

Περίπου δύο μήνες μετά την σύλληψη του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, με κατηγορίες του εκβιασμού φοιτητών και του χρηματισμού, σύμφωνα με καταγγελίες στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι δύο καθηγητές.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε φοιτητής που μίλησε στην ιστοσελίδα SerraikaNea.

Όπως λέει ο φοιτητής, οι άλλου δύο καθηγητές ήταν πιο προσεκτικοί, καθώς αφού για να περάσουν τους φοιτητές ήθελαν να γράψουν στην εξεταστική και δεν τους περνούσαν ακόμη και με λευκή κόλλα, όπως έκανε ο καθηγητής που έχει συλληφθεί.

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση οι φοιτητές ήξεραν τα θέματα, μέσω του κατηγορούμενου στην υπόθεση ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, πάντα με την απαραίτητη αμοιβή.

«Αφού μας έκοβαν συνεχώς στα μαθήματα όσο κι αν διαβάζαμε, επικοινωνούσε μαζί μας ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου. Μας έλεγε πως το φροντιστήριο του λειτουργεί για τα μαθήματα των τριών καθηγητών και πως υπάρχει τρόπος να περάσουμε τα μαθήματά τους. Φυσικά ο τρόπος ήταν να τα πληρώσουμε αδρά. 250 ευρώ το μάθημα», δήλωσε ο φοιτητής.

«Τα μαθήματα στο φροντιστήριο ήταν καθαρά εικονικά. Να φανταστείτε πως αν είχαμε κάποια απορία μας έλεγαν ότι δεν έχει σημασία να τα καταλάβουμε, αρκεί να γράψουμε τις απαντήσεις στα θέματα που θα μας έδιναν. Ήταν πάντα αυτά που έπεφταν στην εξεταστική. Εγώ, μάλιστα, σε ένα μάθημα, δεν έγραψα απολύτως τίποτα, και με περάσαν με καλό βαθμό», συμπληρώνει ο φοιτητής και τόνισε ότι άλλοι δύο καθηγητές ακολουθούσαν την ίδια μέθοδο, δηλαδή έπρεπε να τους πληρώσεις για να περάσεις το μάθημα τους.

«Μόνο που αυτοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί. Για να μας περάσουν, έπρεπε να γράψουμε κιόλας στην εξεταστική», συμπλήρωσε ο φοιτητής.