νέα-φωτιά-στα-βίλια-κάηκαν-σπίτια-κατα-933089
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.08.2021 | 15:40

Νέα φωτιά στα Βίλια: Κάηκαν σπίτια -Καταγγελίες για εμπρησμό

Προς τις ήδη καμένες περιοχές των Βιλίων φαίνεται πως κατευθύνεται το νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στα Βίλια της Αττικής όπου πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Έχει οριοθετηθεί το νότιο μέτωπο της φωτιάς ενώ οι ισχυρότατες επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τώρα μάχη για να μην περάσει σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Ζημιές σε σπίτια στον προφήτη Ηλία

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό του προφήτη Ηλία που εκκενώθηκε νωρίτερα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε άλλα πέντε οικήματα (αποθήκες). Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ότι είδε με τα μάτια του ένα σπίτι εντελώς κατεστραμμένο αλλά δεν έχει συνολική εικόνα των καταστροφών που έχει προξενήσει η φωτιά. Εξέφρασε την ελπίδα το πύρινο μέτωπο να κατευθυνθεί προς τις ήδη καμένες περιοχές και να περιοριστεί.

Ο κ. Κοσμόπουλος εξήγησε ότι η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα και «διένυσε» απόσταση 4 με 5 χλμ από το σημείο που ξεκίνησε στην περιοχή Κάζα.

Αντιδήμαρχος Βιλίων: Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Στα Βίλια σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κολοβεντζο έχει γίνει μόνο μερική εκκένωση και οι κάτοικοι βρίσκονται οι μισοί στη διασταύρωση των Βιλίων και οι άλλοι μέσα στην κωμόπολη. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Κολοβέντζος τόνισε ότι δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού και πως σε αυτό συντείνουν η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς και η δύναμη του αέρα.