νέα-έρευνα-για-υπόθεση-υπεξαίρεσης-στ-84482
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2016 | 16:50

Νέα έρευνα για υπόθεση υπεξαίρεσης στο νοσοκομείο Μεσσηνίας

Νέα έρευνα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ξεκίνησε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας όσον αφορά στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τον πρώην ταμία του ιδρύματος, ο οποίος έχει ήδη προφυλακισθεί έπειτα από ένταλμα του ανακριτή Καλαμάτας.

H νέα αυτή έρευνα αφορά στη «δράση» του συγκεκριμένου υπαλλήλου της δεκαετία του ’90 καθώς ο ίδιος υπηρετούσε στη θέση του ταμία πάνω από είκοσι χρόνια. Αυτή τη φορά ο υπόδικος ταμίας φέρεται να είχε «ίδιοποιηθεί» χρήματα που είχε καταβάλει στο νοσοκομείο το ΤΣΑΥ (Ταμείο Συντάξεων και Αυτασφάλισης Υγειονομικών).

Η νέα αυτή έρευνα ξεκινά ουσιαστικά μετά το νέο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που έφτασε στα χέρια του διοικητή του νοσοκομείου, Γεωργίου Μπέζου στις αρχές Οκτωβρίου, με εντολή του οποίου συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή για τη διερεύνηση όσων αναφέρονται από τον επιθεωρητή και τη σύνταξη σχετικής έκθεσης. Στο νέο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή γίνεται αναφορά σε νέο έλλειμμα ύψους, περίπου 80.000 ευρώ, που εντοπίσθηκε από το ΤΣΑΥ τη δεκαετία του 1990.

Να θυμίσουμε πως στο πρώτο πόρισμά τους, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ο πρώην ταμίας φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 500.000 ευρώ, άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία (για νοσήλια κ.λπ.) προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα παρακρατήθηκαν από τον κατηγορούμενο ταμία.