νέα-αποκάλυψη-καθηγητής-του-απθ-παρεν-571644
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.01.2021 | 09:08

Νέα αποκάλυψη: Καθηγητής του ΑΠΘ παρενοχλούσε φοιτήτριες

Λυτρωτικά σε άλλες γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης φέρεται να λειτούργησε η δημόσια εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Στο ΑΠΘ ξαναφούντωσε η συζήτηση για πρώην (πλέον) καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής, τον οποίο πρώην φοιτήτριές του καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση. Οι φήμες συντρόφευαν τον συγκεκριμένο καθηγητή μέχρι την αποχώρησή του το 2015 και τώρα βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια με αφορμή τα όσα βίωσε η Ολυμπιονίκης. Οι καταγγελίες σε κλειστή ομάδα φοιτητριών του ΑΠΘ είναι συγκλονιστικές, ενώ ορισμένες από αυτές έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό «Παράλλαξη».

«Ηταν απόγευμα λίγο μετά την εξεταστική του Φεβρουαρίου το 2009. Τον συνάντησα στο διάδρομο κοντά στο γραφείο του. Με φώναξε με το μικρό μου. Μου είπε πως δεν έγραψα καλά στις εξετάσεις και του έκανε εντύπωση διότι παρακολουθούσα και συμμετείχα σε κάθε μάθημα. Μου είπε πως ακόμη δεν είχε στείλει τη βαθμολογία στη γραμματεία της σχολής και αν ήθελα να πηγαίναμε στο γραφείο του να δούμε ξανά το γραπτό μου (…) Ζήτησα την άδεια να φύγω από το γραφείο του γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη και έγκυος στον τρίτο μήνα.

Ενθουσιάστηκε με τα ευχάριστα νέα! Με σήκωσε από την καρέκλα για να με αγκαλιάσει και να με συγχαρεί! Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Κόλλησε πάνω μου το σώμα του, ένιωθα την ανάσα του στο λαιμό μου. Είχα παγώσει, οι σφυγμοί μου είχαν ανεβεί, σκέφτηκα μόνο να προστατέψω την κοιλιά μου. Με έσφιξε και άρχισε να τρίβεται πάνω μου. Προσπάθησα να τον απομακρύνω, αλλά ήμουν αδύναμη. Ετρεμα, ενώ εκείνος συνέχιζε να τρίβει το ευαίσθητο σημείο του στο γοφό μου. Απομακρύνθηκε μόνο όταν βράχηκε.

Εφυγα γρήγορα από το γραφείο του. Δεν ήξερα τι να κάνω. Εμεινα στο κτίριο και αναζήτησα βοήθεια στο γραφείο ενός νεαρού καθηγητή που είχα άνεση να του μιλήσω. Μπήκα και ανάμεσα σε λυγμούς του είπα τι συνέβη. Μου απάντησε πως με πιστεύει, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ήταν απλώς λέκτορας. Γύρισα στο σπίτι, πήρα τηλέφωνο στην Αστυνομία. Μου απάντησαν πως μπορούν να επέμβουν μόνο με μηνυτήρια αναφορά. Το έκλεισα. Δεν το συζήτησα ποτέ ξανά, φοβήθηκα πως δεν θα μπορούσα να πάρω ποτέ πτυχίο», είναι μόνο όσα αναφέρει μία από τις φοιτήτριές του.