ναυάγιο-στη-λέρο-οι-γιατροί-κατάφεραν-1050668
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2023 | 15:08

Ναυάγιο στη Λέρο: Οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή

Να επαναφέρουν στη ζωή το παιδί που θεωρήθηκε αρχικά νεκρό, έπειτα από το ναυάγιο μεταναστών και προσφύγων στη Λέρο, κατάφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου οι γιατροί κατάφεραν και επανέφεραν το παιδί που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.Προς το παρόν, σύμφωνα με το Λιμενικο, έχει ασθενή παλμό.

Στο ναυάγιο έχασε τη ζωή της τουλάχιστον μια γυναίκα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, μετά από ενημέρωση ψαρά για ύπαρξη σορού στη θάλασσα, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, καθώς και από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 μετανάστες εκ των οποίων 33 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Λέρου, οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (2 ενήλικες και 6 ανήλικα παιδιά). Από τους ανωτέρω διασωθέντες, έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από βραχώδες απόκρημνο σημείο στην ανωτέρω περιοχή από ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν πεζοί στο σημείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, επέβαιναν περίπου 40 άτομα σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα άτομο με αναπηρία. Η βάρκα, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.