ΝΑΤΟ προς Αλβανία: Στον στρατό σας θα χορηγήσετε μόνο το εμβόλιο της Pfizer

Καθώς συνεχίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στην Αλβανία, το ΝΑΤΟ απέστειλε αίτημα προς τις αλβανικές αρχές και προς τις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας, ζητώντας να χορηγηθεί στον στρατό μόνο το εμβόλιο της Pfizer.

Εμβολιάζονται με το κινεζικό

Μέχρι στιγμής, οι πολίτες εμβολιάζονται με το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac, το οποίο ωστόσο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μεταδίδει το himara.gr, επικαλούμενο τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εμβολιασμός των στρατιωτικών που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη άσκηση Defender – Europe 21, κατά το διάστημα 26 Απριλίου – 20 Ιουνίου, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση θα συμμετέχει και ο αλβανικός στρατός, πράγμα που κάνει τους νατοϊκούς συμμάχους αρκετά επιφυλακτικούς σχετικά με την υγειονομική ασφάλεια στην περιοχή.

Υπό πλήρη αυστηρότητα

Λόγω της πανδημίας η άσκηση θα διεξαχθεί υπό πλήρη αυστηρότητα, με τον εμβολιασμό να αναμένεται να διευκολύνει την κατάσταση.

Το ΝΑΤΟ απαιτεί το εμβόλιο της Pfizer μιας και αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν των ΗΠΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!