ναυπακτία-έφτασαν-τις-31-οι-απάτες-σε-βά-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2018 | 10:34

Ναυπακτία: Έφτασαν τις 31 οι απάτες σε βάρος εμπόρων

Όσο προχωρούν οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ναυπακτίας, τόσο εξιχνιάζονται οι εκτεταμένες απάτες σε βάρος εμπόρων από τα τουλάχιστον τρία μέλη σπείρας απατεώνων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα ονόματα γνωστών γιατρών, δικηγόρων και ιατροδικαστών.

Ήδη, εξακριβώθηκε ότι είχαν διαπράξει ακόμη 22 απάτες σε περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων εξιχνιάστηκαν σε 31 περιπτώσεις!

Από αυτές, οι δράστες είχαν αποκομίσει τέσσερις τόνους και 100 κιλά λάδι, 39 αρνιά, 220 κιλά κρέας μοσχαριού, καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ, κατεψυγμένα είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ και 20 κιλά μέλι που η συνολική τους αξίας ξεπερνά τα 32.000 ευρώ!

Ο 70χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας και συνελήφθη στην Αθήνα με τη συνδρομή της Ασφαλείας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε., κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα μετά την απολογία του στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 63χρονο και άλλο έναν συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα. Όλοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες απάτες.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα θύματα, έλεγαν ότι ήθελαν να αγοράσουν τα προϊόντα τους και έκαναν μεγάλες παραγγελίες τις οποίες μετέφεραν οι ανυποψίαστοι έμποροι στην Αθήνα, είτε οι ίδιοι ή μέσω εταιρειών.

Όμως, λίγη ώρα πριν από την παράδοση οι απατεώνες τους τηλεφωνούσαν και επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση ώστε να μην πάνε στο ραντεβού κι έτσι παρέδιδαν τα εμπορεύματα σε συνεργό της σπείρας, ο οποίος δεν πλήρωνε το αντίτιμο.