μυτιλήνη-τι-λέει-η-μητέρα-του-17χρονου-π-1116450
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.01.2023 | 11:14

Μυτιλήνη: Τι λέει η μητέρα του 17χρονου που “ξύπνησε” από κώμα

Ένα μικρό θαύμα συνέβη στη Μυτιλήνη, όπου ένας 17χρονος επανήλθε από κώμα μετά από μήνες.

Ο 17χρονος Ταξιάρχης είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του, τον περασμένο Αύγουστο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, σε σοβαρή κατάσταση, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εκεί οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για τον κρατήσουν στη ζωή και το πέτυχαν, αλλά ο Ταξιάρχης έπεσε κώμα. Τελικά, το αγόρι κατάφερε να επανέλθει και να ξυπνήσει από το κώμα.

Η μητέρα του 17χρονου εμφανώς συγκινημένη μίλησε για το θαύμα που βίωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και τους γιατρούς που μας στήριξε και ιδιαιτέρως τον γιατρό μας που πάνω από όλα είναι άνθρωπος”, είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι “κανένας γιατρός δεν με παρότρυνε να δωρίσω όργανα του παιδιού μου και ποτέ δεν μου είπαν ότι πρέπει να σταματήσουμε την μηχανική υποστήριξη”.

Ταξιάρχης: Ζω ένα θαύμα

«Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το κώμα είδα τη μητέρα μου... προσπάθησα να ανοίξω το στόμα μου και να της μιλήσω αλλά δεν έβγαινε η φωνή μου. Δεν το πίστευε η μαμά μου. Ήταν και οι γιατροί δίπλα μου και τους έλεγε η μαμά μου: ”Μου μιλάει το παιδί μου”. Είχαν σοκαριστεί όλοι. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πίστευαν ότι μπορεί να μείνω φυτό ή και να πεθάνω. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι είμαι χειρουργημένος κι ότι έχω τραχειοστομία. Όταν πάτησα το κουμπί για να μιλήσω θυμάμαι ότι έκλαιγα. Δεν θα ξεχάσω τους νοσηλευτές που έμπαιναν στο θάλαμο, με έβλεπαν κι έκαναν το Σταυρό τους» λέει ο Ταξιάρχης και συνεχίζει:

«Την ημέρα που έγινε το τροχαίο, θυμάμαι ότι είχα σχολάσει από τη δουλειά και με κάλεσαν οι φίλοι μου να πιούμε ούζα σε ένα πανηγύρι. Μετά θυμάμαι ότι πήρα τη μηχανή, πάτησα τέρμα το γκάζι και τράκαρα πάνω σε ένα τοιχίο. Μετά έπεσα σε κώμα… Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο.
Τώρα μιλάω κανονικά, είμαι στο κέντρο αποκατάστασης και περπατάω με πατερίτσες αλλά είναι θέμα ημερών να τις πετάξω κι αυτές. Πραγματικά είναι ένα μεγάλο θαύμα αυτό που ζω και είμαι χαρούμενος που έδωσα απέραντη χαρά στη μητέρα μου που είναι συνέχεια δίπλα μου χωρίς να χάνει την πίστη της και την ελπίδα της. Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μήνυμα σε όλους τους νέους εκεί έξω να μην οδηγούν μετά από αλκοόλ και να φορούν πάντα κράνος. Ελπίζω η δική μου περιπέτεια να περάσει σημαντικά μηνύματα».

Η περιπέτεια του 17χρονου

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο χειρουργείο, ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής μαζί με την ομάδα του, έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η  εγκεφαλική πίεση.Τελικά, όμως, ο εγκέφαλός του άρχισε να αντιδρά.Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στο Λουτράκι Κορινθίας.