μυτιλήνη-συλλαλητήριο-στις-7-φεβρουαρ-525662
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2019 | 13:24

Μυτιλήνη: Συλλαλητήριο στις 7 Φεβρουαρίου για να κλείσει η Μορια

Διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, με αιτήματα το κλείσιμο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, αλλά και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα αποφασίστηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των φορέων της Σάμου για πανσαμιακή απεργία, επίσης στις 7 Φεβρουαρίου, με κύριο αίτημα το κλείσιμο του εκεί ΚΥΤ.

Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Λεσβιακού λαού για την αμέριστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που έδειξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κάλεσε δε τους κατοίκους του νησιού ν’ απομονώσουν τις πολιτικές αντιλήψεις που καλλιεργούν τον ρατσισμό.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο προεδρεύων του νομαρχιακού τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνδέεται η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με το προσφυγικό. Ακόμα, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες.