μυστήριο-με-το-θάνατο-του-καναλάρχη-κω-1176241
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2023 | 22:07

Μυστήριο με το θάνατο του καναλάρχη Κωνσταντίνου Παπανικόλα

Συνεχίζεται το μυστήριο για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ενός εκ των διαφόρων ιδιοκτητών του Kontra Channel, ενώ νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα, καθώς φέρεται πως έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος της πλευράς του εκλιπόντος, μίλησε στο «Live News» και είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν συναίνεσε να φύγει από το σπίτι του και ότι εμπιστευόταν μόνο τον συνεργάτη του.

«Είχε καρκίνο του παγκρέατος αλλά όχι ότι ήταν στο τελικό στάδιο. Τη Μεγάλη Πέμπτη εκδόθηκε μια προσωρινή απόφαση της προσωρινής διαταγής που όριζε συγγενικό πρόσωπο κάποιον συμπαραστάτη. Η προσωρινή διαταγή δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και δεν ξέρουμε τι αναφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου, τόνισε πως «δεν τις γνωρίζουμε αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του απεβίωσε. Αυτό κάνει τεράστια εντύπωσης. Το πρόσωπο που τον φρόντιζε είπε δύο μέρες πριν στον κ. Λαμπίρη ότι “όταν πεθάνει δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία – νεκροτομή”. Αυτό χρειάζεται διερεύνηση».

Ο δικηγόρος των αδερφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, μίλησε με τη σειρά του στην εκπομπή του Mega και του ότι εμπιστευόταν μόνο τον εντολέα του, Σπύρο Λαμπίρη, αλλά αγαπούσε τα αδέρφια του, που τον φρόντιζαν.

«Η προσωρινή διαταγή ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις που προσκομιστήκαν στο δικαστήριο αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Παπανικόλα. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την όλη κατάσταση ή να πει ότι θέλει ή δεν θέλει», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ασθενοφόρο τον οδήγησε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Εκεί απεβίωσε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του. Δεν είχε καμία διαμάχη με τα αδέρφια του. Τα τελευταία χρόνια χρωστούσε σε εφορεία, δήμους και τράπεζες… Έχω συστήσει στους συγγενείς του να προχωρήσουν σε αποποίηση της κληρονομιάς. Δεν τίθεται θέμα οικονομικού κινήτρου», πρόσθεσε στη συνέχεια.