μυστήριο-με-το-γ-που-γράφουν-σε-κο-597274
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.03.2019 | 20:42

«Μυστήριο» με το “Γ” που γράφουν σε κουδούνια πολυκατοικιών

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το τι μπορεί να σημαίνει το «Γ» που κάποιοι γράφουν στα κουδούνια των σπιτιών. Επικρατέστερο σενάριο ήταν ότι κάποια σπείρα διαρρηκτών κάποιους είχε βάλει στο μάτι. Άλλες αναφορές λένε με ότι το Γ δίπλα στο όνομα του κουδουνιού το είχαν γράψει διανομείς φαγητού γιατί κάποιοι δεν δίνουν πουρμπουάρ. Ότι πρόκειται δηλαδή για έναν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των ντελιβεράδων.

«Είναι το πρώτο γράμμα της λέξης γύφτος. Τα τελευταία χρόνια οι ντελιβεράδες ποντάρουμε πολύ στα φιλοδωρήματα για να αυξήσουμε το εισόδημά μας. Κάποιοι από το σινάφι μας σκέφτηκαν ότι με το Γ στο θυροτηλέφωνο θα γνωρίζουν όλοι οι πακετάδες αν ο συγκεκριμένος πελάτης δίνει πουρμπουάρ» εξηγεί στο thestival.gr διανομέας φαγητού με αρκετά χρόνια στο επάγγελμα.

Στο ερώτημα «τι συμβαίνει στους πελάτες που έχουν το Γ δίπλα στο όνομά τους, στο θυροτηλέφωνο», ο έμπειρος διανομέας δεν έχει την απάντηση. «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος αυτό το σταμπάρισμα. Μπορεί ο άλλος να μην έχει την οικονομική άνεση για να δώσει φιλοδώρημα. Τι πρέπει να τον κάνουμε; Να τον κρεμάσουμε;» σχολιάζει ο διανομέας.

Πάντως η… αφαίρεση του τρίτου γράμματος της αλφαβήτου από το θυροτηλέφωνό σας, θα ήταν μια έξυπνη κίνηση.