μύκονος-to-γκέι-φεστιβάλ-που-προσελκύει-650085
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.08.2019 | 07:54

Μύκονος: To γκέι φεστιβάλ που προσελκύει «ελαφροχέρηδες»

Στο στόχαστρο των ελαφροχέρηδων, μπουκαδόρων και πορτοφολάδων «πάνω από 10.000 επισκέπτες» που αναμένεται να κατακλύσουν το νησί από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου, με αφορμή το καθιερωμένο διεθνές γκέι φέστιβαλ Xlsior, με το γεγονός αυτό να έχει προκαλέσει συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές.

Ένα νησί, πάνω από 10.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, και επτά event σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες σε μια οπτικοακουστική πανδαισία δίχως προηγούμενο. Αυτό είναι το Xlsior, το πιο διάσημο γκέι φεστιβάλ που γεμίζει με χιλιάδες τουρίστες τη Μύκονο κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, με τους επιχειρηματίες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

O «γκέι τουρισμός», που αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους και πιο προσοδοφόρους τομείς της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, με τις κατά κεφαλήν δαπάνες των ομοφυλόφιλων πελατών στις διακοπές τους να είναι κατά 57% υψηλότερες από εκείνες των ετεροφυλόφιλων, θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μύκονο.

Τα μέλη της γκέι κοινότητας που επισκέπτονται το νησί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο Xlsior θεωρούνται upper class τουρίστες, στοιχείο που δεν γνωρίζουν μόνο ξενοδόχοι και καταστηματάρχες αλλά και οι «ελαφροχέρηδες» που και εκείνοι έχουν προγραμματίσει να βρίσκονται στο νησί τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Με ποιο τρόπο; Από αέρα με τις χαμηλού κόστους εταιρίες που διαφημίζουν πτήσεις μετ’ επιστροφής με μόλις 9 ευρώ, και δια θαλάσσης με φουσκωτά σκάφη.

Πρόκειται για Γαλλοαλγερινούς πορτοφολάδες, Αλβανούς μπουκαδόρους και Ναπολιτάνους ελαφροχέρηδες, που με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις καταφέρνουν και «γδύνουν» τους ανυποψίαστους τουρίστες, αφαιρώντας τους ότι πολύτιμο αντικείμενο φέρουν πάνω τους, με αδυναμία στα ακριβά ρολόγια.

Μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς δεν αναλώνονται σε τυφλά χτυπήματα, αλλά δρουν έπειτα απο συγκεκριμένες πληροφορίες, που τους τις παρέχουν οι σύνδεσμοι τους στο νησί, είτε αυτοί απασχολούνται ως προσωπικό καθαριότητας στις πολυτελείς βίλες, είτε ως οδηγοί στα μαύρα βαν. Στο παιχνίδι μπαίνουν όμως και σερβιτόροι, πορτιέρηδες και μπάρμεν που γνωρίζουν αν ο πελάτης φοράει ακριβά κοσμήματα και ρολόγια, αν πληρώνει με κάρτα ή μετρητά και τι λογαριασμούς κάνει. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα χτυπήματα στα σπίτια, πραγματοποιούνται από τους μπουκαδόρους μεταξύ 23.00 και 02.00, όταν δηλαδή οι τουρίστες έχουν βγει να διασκεδάσουν. Οι ελαφροχέρηδες και οι πορτοφολάδες δρουν κυρίως το βράδυ στα σοκάκια του νησιο, σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και στα μπαρ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικές Αρχές του νησιού και των Κυκλάδων γενικότερα, έχουν σημάνει συναγερμό, ζητώντας από τους άνδρες τους να αυξήσουν τις περιπολίες από σήμερα έως το τέλος του φεστιβάλ, να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί και να αξιοποιούν κάθε δυνατή πληροφορία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «χτυπήματα» σε ένα νησί που βουλιάζει από κόσμο.