μύκονος-συνελήφθη-38χρονος-με-42-κιλά-χασ-692786
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.08.2020 | 17:56

Μύκονος: Συνελήφθη 38χρονος με 4,2 κιλά χασίς σε βαλίτσα (φωτο)

Βαλίτσα ταξιδίου η οποία περιείχε τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες 4,2 κιλά (4.223 γραμμ.) ακατέργαστου χασίς βρήκαν το Σάββατο στη Μύκονο οι λιμενικοί του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του τοπικού λιμεναρχείου, σε αποθήκη ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και σχετικής έρευνας.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι η βαλίτσα ανήκε σε 38χρονο αλλοδαπό, μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στη Μύκονο και εξαρθρώθηκε στις 30 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Για τα στελέχη του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του λιμεναρχείου Μυκόνου η κατάσχεση αυτή αποτελεί το τρίτο κατά σειρά πλήγμα κατά της πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης. Η σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού, για κατοχή και μεταφορά 1.348 γραμμαρίων κοκαΐνης στις 3 Ιουνίου στο νησί, αποτέλεσε το έναυσμα για την αποδόμησή της.