μύκονος-σκοπιανός-και-κροάτης-έσπρω-675349
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2019 | 15:19

Μύκονος: Σκοπιανός και Κροάτης «έσπρωχναν» κοκαΐνη στα πιο «ιν» στέκια

Ένας 26χρονος πολίτης των Σκοπίων, κάτοχος του νέου διαβατηρίου που αναγράφει «Βόρεια Μακεδονία» και ένας 28χρονος Κροάτης, έριχναν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης στα κοσμικά στέκια της Μυκόνου.

Το δίδυμο των αλλοδαπών αποτελούσε κομμάτι μεγάλου καρτέλ που ναύλωνε drug dealers και τους έριχνε στο νησί των ανέμων για να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους.

Όμως η ειδική ομάδα των αξιωματικών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ) κατάφερε μετά από πληροφορίες να φθάσει στα ίχνη τους και να τους περάσει χειροπέδες, δίνοντας τέλος στη δράση τους.

mykonos_drugs_sosti

Ο φαλακρός ντήλερ με τα μυωπικά γυαλιά που άλλαζε αυτοκίνητα

Οι πληροφορίες για τη δράση του σκοτεινού διδύμου είχαν φθάσει από τα μέσα Αυγούστου στους αξιωματικούς του ειδικού κλιμακίου του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ).

Αυτό που είχαν μάθει από την «πιάτσα», ήταν ότι δύο άνδρες με καταγωγή από την Κροατία που διαμένουν στην περιοχή Κόρφος σπρώχνουν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και κάνναβης στα σικ στέκια του νησιού των ανέμων.

Το «βαθύ λαρύγγι» που είχε μιλήσει στις αρχές έλεγε ότι αυτά τα άτομα κινούνται με ένα λευκό όχημα μάρκας Huyndai και ο ένας από αυτούς είχε φαλάκρα και φορούσε μυωπικά γυαλιά.

Τα λαγωνικά του Λιμεναρχείου Μυκόνου άρχισαν να σαρώνουν το νησί και το απόγευμα της 27ης Αυγούστου κατάφεραν να τος εντοπίσουν στην περιοχή Paradise. Λόγω της κίνησης που επικρατούσε στο νησί τους έχασαν αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Ένα χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο που είχε το λευκό όχημα με ένα αστέρι τους οδήγησε στην εταιρεία ενοικιάσεως. Έτσι, την έβαλαν στο στόχαστρο και άρχισαν να παρακολουθούν περιμένοντας να εμφανιστεί το δίδυμο. Όπως και έγινε…

Στις 2 Σεπτεμβρίου τα δύο άτομα εμφανίστηκαν και μπήκαν στο γραφείο ενοικιάσεως για να αντικαταστήσουν το λευκό Huyndai με ένα λευκό Fiat 500, με το οποίο κατευθύνθηκαν προς την οικία που είχαν ενοικιάσει στην περιοχή Κόρφος.

Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου οι λιμενικοί αποφάσισαν να περάσουν στην τελευταία φάση του επιχειρησιακού σχεδίου. Κύκλωσαν αθόρυβα το σπίτι των αλλοδαπών και μόλις τους είδαν να βγαίνουν έκαναν έφοδο και τους συνέλαβαν. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και MDMA.